Main Content

Hlasy z kabín po zápase Belgicko - Portugalsko: Hráči plakali v šatni

pondelok, 28. jún 2021 09:46 | Autor: TASR

Hráči Belgicka a Cristiano Ronaldo
Hráči Belgicka a Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Sevilla 27. júna (TASR) - Futbalisti Belgicka postúpili do štvrťfinále ME 2020. V nedeľnom osemfinálovom šlágri vyradili v Seville obhajcov titulu z Portugalska 1:0 gólom Thorgana Hazarda zo záveru prvého polčasu. Z pozápasových reakcii sa dozviete aj to, že mnohí hráči Portugalska po zápase plakali v šatni. 

Hlasy po zápase (zdroj: uefa.com, AFP):

Roberto Martinez, tréner Belgicka: "Tento duel nebol iba o našej vlastnej kvalite, ale o tom, ako sa dokážeme prispôsobiť najlepším stránkam Portugalska. Presne toto potrebujete na víťazstvo. Oni vyhrali predchádzajúce EURO aj Ligu národov, majú neskutočne veľa skúseností."

Thorgan Hazard, autor gólu Belgicka: "V takýchto zápasoch musíte každú šancu chopiť poriadne za pačesy. Brankár si myslel, že namierim do opačnej strany, a lopta vďaka tomu zapadla do siete. Som šťastný, že som skóroval v drese mojej krajiny."

Thibaut Courtois, brankár Belgicka: "V predchádzajúcich troch zápasoch som nemal veľa práce, no vedel som, že proti Portugalsku sa to zmení. Som hrdý na spoluhráčov, výborne bránili. Taliansko bude ďalší náročný súper, dnes sme však ukázali, že sa nemusíme báť nikoho."

Joao Palhinha, stredopoliar Portugalska: "Vytvorili sme si viac šancí ako Belgičania. V prvom polčase sme kontrolovali vývoj stretnutia. Nepamätám si žiadnu inú šancu Belgicka okrem gólu. Je pre nás veľkým nešťastím, že musíme letieť domov."

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Niektorí hráči v šatni plačú a myslím si, že aj mnohí portugalskí fanúšikovia. Toto mužstvo malo svoju silu, mysleli sme si, že môžeme získať titul majstrov Európy. Portugalsko si zaslúžilo tento zápas vyhrať, no to sa nestalo."