Main Content

Fond pre budúcnosť športu podporil desiatky futbalových klubov na celom Slovensku!

streda, 23. jún 2021 17:32 | Autor: Sport7 sk

Projekt spoločnosti Niké podporuje množstvo športov. Samozrejmosťou je futbal. Projekt spoločnosti Niké v priebehu jedného roka pomohol až 34 slovenským futbalovým klubom a združeniam, medzi ktorých prerozdelil čiastku, ktorá presiahla viac ako 50-tisíc eur!

Slovensko žije futbalom a to nielen počas ME vo futbale, kedy má Slovensko dokonca dnes šancu postúpiť do osemfinále. Svedčí o tom aj vysoký záujem detí o tento populárny šport. Na to, aby kluby mohli svojim zverencom poskytnúť čo najlepšie tréningy, potrebujú podporu, ktorá im pomôže zafinancovať nutné položky. Preto viacerí členovia združení neváhali a prihlásili sa do Fondu pre budúcnosť športu a to takým spôsobom, že so svojimi tímami natočili parádne videá. Tie následne porota odmenila štedrým grantom. Medzi šťastlivcami sú viaceré slovenské kluby, ktoré s odstupom času prezradili, na aké účely použili grant z Fondu a ako vnímajú samotný projekt spoločnosti Niké.

Jedným z množstva odmenených klubov je aj OFK Bošany, ktoré z Fondu pre budúcnosť športu získali krásnych 4 000 eur. Jeho člen Peter Šišmič prezradil, na aké účely finančnú pomoc v klube využili.

„Grant z Fondu pre budúcnosť športu nám v tejto dobe veľmi pomohol, predovšetkým na rozvoj klubu. Nakúpili sme za to pomôcky pre všetky vekové kategórie, pre mužstvá, ktoré sú prihlásené do budúcich súťaží, kúpili sme veľkú prenosnú bránu. Investovali sme do zdokonalenia trávnika, do kvality ihriska.“

Peter tiež dodal, že v OFK Bošany konečne začali trénovať všetky vekové kategórie. Hrajú sa aj prípravné zápasy, turnaje plánujú organizovať v priebehu júla. Všetko však podľa jeho slov bude závisieť od bezpečnostných opatrení.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Na závlahu aj vďaka Malému Fusému

Fanúšikovia Fondu pre budúcnosť športu si môžu pamätať na šikovného futbalistu Kika, ktorého v tíme nevolajú inak ako Malý Fusé. Práve on bol hviezdou skvelého videa, ktoré porotu zaujalo natoľko, že futbalový klub z Veľkých Ripnian odmenila sumou 2 500 eur. Za klub hovoril Tomáš Frťala, jeden z klubových členov.

„V prvom rade by som sa chcel ešte raz veľmi pekne poďakovať, za to, že nás Niké odmenila. Grant nám veľmi pomohol a peniažky sme investovali do závlahy, ktorá je sama o sebe drahá. Fond hodnotím veľmi pozitívne. Klobúk dolu pred Niké za to, koľko športovcov a tímov odmenila,“  povedal Tomáš, ktorý prezradil, v akom režime klub po pandémii funguje. „Dohrávajú sa súťaže, žiaci trénujú a majú prípravné zápasy,“ uviedol a následne s úsmevom dodal, že Malý Fusé sa má stále dobre, aktívne športuje a popri tom stíha rozprávať ešte viac ako doposiaľ.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Rozvoj dievčenského výberu

Fond pre budúcnosť športu svojho času podporil aj Oblastný futbalový zväz Nitra a to sumou 2 000 eur, ktoré pôjdu na napredovanie dievčenského tímu. Z veľkej radosti sa tím futbalistiek dokonca premenoval na NIKINKY a zástupcovia klubu doteraz spomínajú na zapojenie sa do projektu Niké maximálne pozitívne. „Jediné čo môžem povedať je to, že Fond je skvelý projekt. Na Slovensku sa podporujú rôzne zahraničné reťazce a firmy, ktoré si následne úspech berú do svojich krajín. Naopak, Niké sa delí o úspech s nami a finančne podporuje športovcov. Verím, že v tejto aktivite bude pokračovať čo najdlhšie,“ povedal Štefan Korman, predseda Oblastného futbalového zväzu Nitra.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality  stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!