Main Content

Semifinále a finále Euro 2020 uvidí na tribúnach 60 tisíc divákov

utorok, 22. jún 2021 18:20 | Autor: TASR

Wembley Stadium
Wembley Stadium | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto google.com

Londýn 22. júna (TASR) - Na semifinále a finále európskeho šampionátu vo futbale bude môcť byť na londýnskom štadióne vo Wembley 60.000 fanúšikov. Na zvýšení kapacity sa v utorok dohodla Európska futbalová únia (UEFA) s britskou vládou.

Zatiaľ nie sú známe podrobnosti o tom, či sa môžu fanúšikovia mimo Británie zúčastniť na zápasoch bez toho, aby museli po prílete do Londýna absolvovať karanténu. Momentálne musia turisti zo všetkých iných ako britských krajín, ktoré sú na turnaji, absolvovať najmenej päťdňovú karanténu. Vláda už súhlasila s tým, že sa zvýši súčasná kapacita z približne 22.000 na najmenej 40.000 na jeden zápas v rámci osemfinálového duelu. Wembley má kapacitu 90.000 sedadiel. Na semifinále a finále tak bude využitých asi 75 percent kapacity. "Uplynulých 18 mesiacov nás naučilo jedno, že fanúšikovia sú podstatou hry na ihrisku i mimo neho," citovala agentúra AP prezidenta UEFA Aleksandra Čeferina.

Čeferin tiež uviedol, že turnaj je akousi nádejou, aby sa ľudia ubezpečili, že sa vracajú k normálnejšiemu spôsobu života. "Som vďačný premiérovi a vláde Spojeného kráľovstva za ich tvrdú prácu pri finalizácii týchto dohôd s nami," dodal Čeferin.

UEFA minulý týždeň uviedla, že rokuje s londýnskymi úradmi o tom, že umožní fanúšikom zostať v krajine menej ako 24 hodín. UEFA tiež žiada o karanténne výnimky pre VIP hostí vrátane zástupcov sponzorov.