Main Content

Hlasy po skvelom zápase Nemecko - Portugalsko: Bravúrny výkon!

nedeľa, 20. jún 2021 06:57 | Autor: TASR

Joachim Low
Joachim Low | zdroj: TASR

Futbalisti Nemecka mali po prehre s Francúzskom v ich úvodnom zápase Euro 2020 nôž na krku, pretože tušili, že cesta do vyraďovacej fázy pravdepodobne vedie len cez zisk bodov v dueli s obhajcami trofeje Portugalcami. To sa im napokon vo skvelom zápase, ktorý priniesol 6 gólov a triumf National Elf 4-2 aj podarilo. Prinášame vám hlasy z oboch táborov. 

hlasy (zdroj: uefa.com, DPA)

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Bravúrny výkon celého mužstva. Skvelý prístup hráčov, ktorí po nevydarenom zápase s Francúzskom ukázali morálku. Od začiatku sme hrali rýchlo, priamočiaro a dôležité je, že sme boli efektívni. Tento výkon môže byť odrazový mostík do ďalšieho zápasu, v ktorom nás čaká nepríjemný súper."

Thomas Müller, ofenzívny stredopoliar Nemecka: "Získali sme tri body, ktoré sme nevyhnutne potrebovali. Ukázali sme obrovskú ofenzívnu silu, Portugalcov sme od začiatku tlačili a nezlomil nás ani prvý inkasovaný gól. Toto víťazstvo si môžeme chvíľu užiť a byť v eufórii, ale vieme, že turnaj pokračuje v rýchlom tempe a my musíme byť dobre pripravení na zápas s Maďarskom."

Kai Havertz, ofenzívny stredopoliar Nemecka: "Veríme nášmu trénerovi, držíme sa nášho systému. Po prehre s Francúzskom sa na nás zosypala vlna kritiky, ale my sme zostávali pokojní. Sme si vedomí našich kvalít. Predviedli sme ofenzívnu smršť a súpera nepustili takmer k ničomu. Zaslúžené víťazstvo."

Renato Sanches, stredopoliar Portugalska: "Prehrali sme 2:4, ale nemuseli sme. Aj my sme mali šance, žiaľ, na rozdiel od súpera sme ich nepremenili. Bol to zápas dvoch vysokoakostných mužstiev, ktoré majú najvyššie ambície."

Joao Moutinho, stredopoliar Portugalska: "Po takomto výsledku sme netúžili. Nedokázali sme zastaviť Nemcov, ktorí dnes boli lepší. Ich tlak bol miestami obrovský. Ale neklesáme na duchu a môžeme stavať na veciach, ktoré boli dobré. Musíme ďalej tvrdo pracovať."