Main Content

Ohlasy svetových médií: Slováci si zarobili na problémy

piatok, 18. jún 2021 18:21 | Autor: TASR

Reakcie svetových médií
Reakcie svetových médií | zdroj: TASR

Petrohrad 18. júna (TASR) - Ohlasy médií po piatkovom zápase E-skupiny EURO 2020, v ktorom slovenskí futbalisti prehrali v Petrohrade so Švédskom 0:1.

Aftonbladet (Švéd.): "Vedeli sme, že to bude vyrovnaný zápas, ale nakoniec sa stal dramatickým. Slovensko tlačilo a nebolo ďaleko od vyrovnania. V úplnom závere sa kontrolovala situácia s rukou v pokutovom území Švédska. Rozhodcovia to však pustili a zápas sa skončil 1:0."

Expressen (Švéd.): "Slováci urobili všetko pre to, aby Švédi nezvíťazili. Emil Forsberg však dokázal chladnokrvne umiestniť pokutový kop presne k žrdi a prekonal Martina Dúbravku."

Svenska Dagbladet (Švéd.): "Postup nie je ďaleko. Po gólovo neplodnom štarte na turnaji sa švédske útočné mechanizmy proti Slovensku poriadne rozbehli."

iDnes.cz (ČR): "V dvoch zápasoch nedali gól z hry, napriek tomu majú švédski futbalisti postup na ME na dosah. Naši východní susedia za celý zápas v Petrohrade nevystrelili na bránu a zarobili si na problémy. O osemfinále musia zabojovať proti favorizovaným Španielom."

sport.cz (ČR): "Slováci si poriadne zavarili. Na cenný bodový zisk proti Poľsku nedokázali nadviazať."

Gazeta Wyborcza (Poľ.): "Mimoriadne dôležitý zápas aj pre poľskú reprezentáciu. Víťazstvo Švédska znamená, že hráči Paula Sousa nastúpia v Seville s nožom na krku."

BBC Sport (V.Brit.): "Švédom trvalo 25 minút, aby zaznamenalo viac prihrávok, ako za celý úvodný duel proti Španielsku. Úspešná penalta ukončila 365 minút čakania na gól na ME."