Main Content

Poďme sa pobiť o osemfinále (komentár)

piatok, 18. jún 2021 08:21 | Autor: Jakub Vaverka

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti majú za sebou na EURO 2020 jeden duel. Dnes ich čaká druhý. Otvorene sa začína hovoriť o postupe do osemfinále. Bola by škoda, keby sa oň zverenci Štefana Tarkoviča nepobili. 

Komentár Jakuba Vaverku

Pondelok potešil, slovenskí reprezentanti dokázali, že futbal hrať vedia, a že odpísať ich sa nevypláca. Robert Lewandowski bol vygumovaný, i keď po zápase hovoril o Slovákoch ako o najslabšom súperovi. Tri body ale majú naši chlapci, ktorí, vzhľadom na to, že do osemfinále postupujú prví dvaja zo skupiny a štyria najlepší z tretích miest, majú veľmi veľkú šancu na to, aby si aj v treťom vystúpení na veľkom turnaji zahrali vyraďovaciu fázu.

Švédsko bude nemenej kvalitný súper ako Poľsko. Dôležité ale je, že zverenci trénera Štefana Tarkoviča naznačili, aký majú potenciál. Keď si uvedomíme, Slovensko prehralo v uplynulých deviatich dueloch iba jeden jediný raz. To znamená, že prinajmenšom nerozhodný výsledok je dnes reálnym rezultátom. Ak by Slovensko neprehralo, bude mať na svojom konte minimálne štyri body, čo by osemfinálové brány ešte viac otvorilo.

Netreba však kalkulovať. Platí, že ak Slovensko vyhrá, postúpi. Máme v tíme harcovníkov ako Dúbravka, Škriniar, Hamšík, Duda či ďalší, ktorí vedia, že keď príde príležitosť, treba sa jej chopiť, pretože sa už nemusí opakovať. Dnes tá príležitosť existuje, slovenský futbal je na prahu veľkého úspechu. Tak prečo sa oň nepobiť. A čo ak to nevyjde? To môžeme rozobrať potom, času bude dosť.

Aj keby hneď slovenskí futbalisti prehrali, stále budú môcť zabojovať v poslednom zápase skupiny proti súperovi zo Španielska. To je ešte ďaleko, dnes o 15:00 Tarkovičovci nastúpia proti Švédom a všetko majú vo svojich rukách, respektíve nohách. Držíme im palce.