Main Content

VIDEO: Parašutista takmer spôsobil na Euro tragédiu: Zranení diváci, zle mohol dopadnúť aj on sám

Protestujúci parašutista ekologickej organizácie Greenpeace, ktorý narušil štart utorkového šlágra futbalových majstrovstiev Európy medzi Francúzskom a Nemeckom (1:0), sa tesne vyhol katastrofe, no zranil niekoľko ľudí po tom, ako trafil televízne káble spojené so strechou štadióna.

Parašutista sa pokúšal pristáť na trávniku, kde už stáli hráči pripravení na úvodný hvizd, no podarilo sa mu to iba s veľkou ťažkosťou. Takmer skončil na tribúne medzi divákmi, dokázal sa ešte dostať do vzduchu a dopadnúť relatívne bezpečne na trávniku. Organizátori ho následne vyviedli zo štadióna.Svojím počínaním však zranil niekoľko divákov, ktorých museli ošetriť v nemocnici, citovala britská agentúra PA zo stanoviska Európskej futbalovej únie (UEFA).

"Je nám to nesmierne ľúto," uviedol hovorca Greenpeace pre agentúru dpa s tým, že táto akcia "nemala úmysel narušiť zápas, alebo zraniť ľudí":"Nanešťastie to nevyšlo podľa plánu."

Zámerom bolo, aby na ihrisko spadla veľká latexová lopta a parašutista pomocou motora odišiel. Greenpeace týmto spôsobom chceli protestovať proti automobilke Volkswagen.ny tt lg ms