Main Content

AKTUALIZOVANÉ: Stav Christiana Eriksena je stabilizovaný! + VIDEO

sobota, 12. jún 2021 19:04 | Autor: TASR

Christian Eriksen - kolaps na ihrisku
Christian Eriksen - kolaps na ihrisku | zdroj: Instagram

Kodaň 12. júna (TASR) - Dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval počas sobotného zápasu majstrovstiev Európy s Fínskom. V Kodani ho priamo na ihrisku museli oživovať záchranári. Informovala o tom agentúra AFP.

20:20 - Stav Christiana Eriksena je stabilizovaný, preto sa UEFA rozhodla, že zápas bude pokračovať. Dohrávať sa bude od 20.30h. 

19:36 - Stav dánskeho futbalistu Christiana Eriksena je po prevoze do nemocnice stabilizovaný. Túto informáciu potvrdili Dáni a aj UEFA.

 

19:24 - Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, neskôr na trávnik zišla aj Eriksenova manželka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer a brankár Kasper Schmeichel. Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi.

19:16 - Na sociálnych sieťach sa objavila nová fotografia, z ktorej je zrejmé, že Eriksen opúšťal ihrisko na nosidlách pri vedomí. Inak povedané podarilo sa ho oživiť. 

19:16 - Na nasledujúcich záberoch môžete vidieť, čo predchádzalo kolapsu Eriksena na trávniku. Video nie je vhodné pre slabšie povahy.

18:55 - Podľa najnovších informácii bol Eriksen prevezený do nemocnice, čo naznačuje, že sa ho podarilo oživiť (táto informácia ešte nie je 100% overená). Duel Dánska s Fínskom sa s najväčšou pravdepodobnosťou dnes nedohrá.