Main Content

Mladý Hlavaj prestupuje do Slovana. Klub mu chce dať šancu, aby sa uchytil a bol vhodný aj pre reprezentáciu

utorok, 8. jún 2021 14:02 | Autor: TASR

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj podpísal dvojročný kontrakt so Slovanom Bratislava. V novom pôsobisku vytvorí brankársku dvojicu s Lotyšom Kristersom Gudlevskisom. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 21-ročného Hlavaja pôjde o návrat do najvyššej slovenskej súťaže po takmer troch sezónach v zámorských juniorských súťažiach USHL a QMJHL. V slovenskej extralige doteraz nastúpil na 6 zápasov v drese slovenskej "dvadsiatky." Sezónu 2020/2021 strávil v drese Sherbrooke Phoenix v QMJHL a nastúpil na 26 zápasov.

"Deklarovali sme úprimný záujem obsadiť tento post slovenským brankárom, napokon sme sa rozhodli pre Samuela Hlavaja, ktorý podpísal v klube kontrakt na dve sezóny. Ide o talentovaného brankára, ktorý má veľkú časť kariéry pred sebou. V klube by mal nastúpiť do takého počtu zápasov, aby mohol byť rovnocennou brankárskou alternatívou ku Kristersovi Gudlevskisovi. Veríme, že bude ďalej rozvíjať svoj talent a v budúcnosti bude zaujímavý aj pre potreby slovenskej reprezentácie,“ povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči.