Main Content

Mareka Hamšíka spájajú s prestupom do tureckého veľkoklubu

nedeľa, 6. jún 2021 08:00 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: Instagram

Ankara 5. júna (TASR) - O kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Mareka Hamšíka sa zaujíma turecký Trabzonspor.

Tréner Abdullah Avci potvrdil, že klub by chcel získať 33-ročného stredopoliara, okrem Hamšíka prejavil záujem aj o nórskeho útočníka Alexandra Sörlotha z Lipska.

"Bolo by skvelé, keby to so Sörlothom vyšlo. Náš prezident sa ho snaží angažovať. Ak by sme si mali na neho počkať, ja som pripravený. Ak by to nevyšlo, máme plán B," citoval 57-ročného trénera portál gazetefutbol.de.

Plán B je podľa Avciho práve slovenský legionár v službách švédskeho IFK Göteborg: "Hamšík je skvelý hráč. Aj tento prestup by bol pre nás extrémne dobrý. Ale popri tom všetkom musíme mať na zreteli aj naše finančné možnosti."

Informácie tureckých médií potvrdil aj športový riaditeľ IFK Göteborg Pontus Farnerud. "Hamšík môže opustiť klub bez odstupného," reagoval funkcionár na adresu slovenského reprezentanta, ktorého zmluva s IFK vyprší v auguste.

"Göteborg nedokáže držať krok s platovou ponukou Trabzonsporu. Ale aj viceprezident Trabzonsporu Ertugrul Dogan má isté hranice. A predstavy Hamšíkových poradcov a tureckého klubu sú zatiaľ ďaleko od seba," konštatoval internetový portál fussballinfo.net.