Main Content

Podkonický nahradil Petrovického na pozícii hlavného trénera slovenskej dvadsiatky

sobota, 5. jún 2021 15:46 | Autor: TASR

Andrej Podkonický
Andrej Podkonický | zdroj: TASR

Bratislava 5. júna (TASR) - Novým trénerom slovenských hokejistov do 20 rokov sa stal Andrej Podkonický. Vo funkcii vystriedal Róberta Petrovického, ktorý viedol juniorský tím od leta 2019. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

V trénerskom štábe zostal Martin Štrbák, o druhom asistentovi sa rozhodne v nasledujúcich dňoch. Podkonický asistoval na prebiehajúcich majstrovstvách sveta asistoval Craigovi Ramsaymu a už počas šampionátu sa s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavom Šatanom dohodol na novej pozícii.

"Veľmi sa teším. Rokovania prebehli počas majstrovstiev sveta, na ktorých mi Miro Šatan predostrel ponuku. Bol som za ňu rád, dlho som o nej nepremýšľal. Uvedomujem si, že trénovať druhý najvyšší tím v reprezentačnej hierarchii je veľká výzva a zároveň zodpovednosť. Na prácu sa teším," povedal pre hockeyslovakia.sk bývalý reprezentačný útočník.

Petrovický viedol slovenských juniorov na dvoch MS hráčov do 20 rokov, Podkonický by chcel v budúcnosti stavať na jeho práci: "Robo odviedol pri dvadsiatke výbornú robotu. Rozhodne chcem na ňu chcem nadviazať. Je naším spoločným záujmom, aby si mladí chalani osvojovali systém, ktorý sme spolu s Craigom a ďalšími trénermi na Slovensku nastavili a vďaka nemu vychovávať hráčov aj pre slovenskú mužskú reprezentáciu."