Main Content

Chelsea potvrdila, že predĺžila zmluvy s Thiagom Silvom a Giroudom

sobota, 5. jún 2021 08:09 | Autor: TASR

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: TASR

Londýn 4. júna (TASR) - Thiago Silva a Olivier Giroud budú aj v budúcej sezóne obliekať dres anglického futbalového klubu Chelsea Londýn.

Víťaz Ligy majstrov využil opciu v zmluvách, ktoré im mali zakrátko vypršať a zaviazal si ich do júna 2022.

"Keď sme minulé leto získali Thiaga Silvu, vedeli sme, že prichádza hráč svetových kvalít. Tie v tejto sezóne každému v Chelsea naplno ukázal a mal veľký vplyv na ihrisku aj mimo neho," cituje agentúra AFP slová členky predstavenstva klubu Mariny Granovskej na margo 36-ročného brazílskeho obrancu.

"Olivier bol rozhodujúcou súčasťou všetkých veľkých momentov tejto sezóny. Strieľal dôležité góly. Ďalšia spolupráca je jediným správnym rozhodnutím," dodala v súvislosti s 34-ročným francúzskym útočníkom.

V piatok oznámil londýnsky klub aj predĺženie zmluvy s nemeckým trénerom Thomasom Tuchelom do roku 2024. Tuchel prišiel na Stamford Bridge v januári ako nástupca Franka Lamparda. Mužstvo prebral na 9. priečke v tabuľke Premier League, pod jeho vedením nastal herný i výsledkový progres mužstva. "The Blues" obsadili v najvyššej anglickej súťaži štvrtú priečku a vo finále Ligy majstrov zdolali Manchester City 1:0. "Neviem si predstaviť lepšiu príležitosť na predĺženie kontraktu. Som vďačný za skúsenosť viesť tento tím. Som šťastný, že som členom rodiny Chelsea," povedal Tuchel, ktorý v minulosti pôsobil aj na lavičkách Mainzu, Borussie Dortmund a Paríža SG.