Main Content

Fond pre budúcnosť športu rozdal už vyše 450 000 eur: Z podpory sa tešia hokejisti, mažoretky, ale i doboví šermiari!

štvrtok, 3. jún 2021 15:53 | Autor: Sport7 sk

Niké rozdáva radosť a podáva pomocnú ruku tým, ktorí túžia napredovať a reprezentovať Slovensko. Skupina odmenených športovcov sa totiž cez Fond pre budúcnosť športu od Niké opäť rozrástla a to o 23 talentov. Dokopy tak získalo grant vyše 250 športových subjektov, medzi ktorých porota prerozdelila čiastku v hodnote viac ako 450-tisíc eur! Aktuálni výhercovia majú za sebou skvelé príbehy, ktoré si rozhodne zaslúžia pozornosť.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Veľkú radosť z finančnej podpory mali v hokejovom klube Mládež Michalovce, kde sa tešia z čiastky krásnych 5 000 eur. „Veľmi pekne ďakujeme, sme skutočne vďační za každé jedno euro,“ povedal jeden z trénerov klubu Ivan Králik, ktorý hneď aj dodal, na čo štedrý grant využijú: „Primárne chceme peniaze použiť na zakúpenie pomôcok pre deti na on tréningy na ľade i mimo neho. Radi by sme im zabezpečili čo najlepšie podmienky, skvalitnili prípravu, aby sa mohli zdokonaľovať v našom hokejovom klube. Športom u detí rozvíjame a budujeme pozitívny vzťah k pohybu a športový tréning by mal byť komplexnou prípravou, nielen na potenciálnu športovú kariéru, ale aj prípravou na život,“ dodal Ivan a uviedol, že v klube trénujú až 300 detí – od tých najmenších, až po juniorov do 20 rokov. Sú súčasťou viacerých súťaží. Pred piatimi rokmi sa im dokonca podarilo postúpiť s dorastencami do extraligy dorastu.

Ivan Králik počas prebiehajúcich majstrovstiev sveta v hokeji prezradil, ako vidí šance slovenskej reprezentácie. „Slovenský hokej už potreboval urobiť dobrý výsledok, sme hokejová krajina. Verím, že zažijeme hokejovú eufóriu. Myslím si, že získame bronz,“ dodal na záver.

Šermiari sa predvedú v nových kostýmoch

Z podpory z Fondu pre budúcnosť športu od Niké v hodnote 3 000 eur sa teší aj Skupina historického šermu URSUS, o.z, ktorá vznikla v roku 1998. „Wau, to je perfektná správa,“ zneli prvotné slová člena skupiny Jakuba Ježíka. „Zafinancujeme priestory, kde trénujeme. Okrem toho sa nám zídu tréningové meče, kostýmy na vystúpenie, pretože to je nákladná položka pre našich členov. Čaká nás viacero vystúpení na slovenských hradoch či na mestských slávnostiach,“ prezradil plány Jakub, ktorý sa o Fonde pre budúcnosť športu dozvedel prostredníctvom svojich známych a prihlásenie sa do projektu spoločnosti Niké vrelo odporúča.

„Fond pre budúcnosť športu vítam a som rád, že súkromná spoločnosť podporuje jednotlivcov, kluby, či združenia. Každá pomoc pre ľudí, ktorí venujú svoj čas športu a mládeži, je skvelá a veľmi si ju vážime,“ dodal Jakub.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Bude štartovať na prestížnych pretekoch

Na Slovensku sa pravidelne objavujú motoristické talenty, medzi nimi aj Filip Šipoš. Grant vo výške 1000 eur znamená pre jeho sľubne sa rozvíjajúcu kariéru veľa: „Naozaj ste ma veľmi potešili. Je to pre mňa ďalšia možnosť, aby som mohol štartovať na pretekoch. Finančnú pomoc sa využijem na štartovné a tiež na pneumatiky.“

Talentovaný mladík preteká so svojim Peugeotom 208 R2 rely po slovenských a českých cestách. „Nabral som nové skúsenosti, opäť som sa viac zžil s autom. Cítim na sebe výrazný posun,“ uviedol Šipoš. Člen tímu KIT Racing má so svojou kariérou za volantom veľké plány: „Keď sa mi podarí zohnať stálych partnerov pre moju činnosť, tak by som chcel začať viac jazdiť v Európe. Najväčším snom je svetový šampionát v rely.“

 

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Pretancujú sa až na šampionáty

Porotu zaujalo aj vydarené video od Latino Scool, vďaka ktorému získalo občianske združenie pod taktovkou zakladateľky Lucie Slovincovej podporu vo výške 2 000 eur. Tento rok chcú tanečníci, ktorých je dokopy 50, stihnúť viacero vystúpení. V júni ich napríklad čaká sústredenie, letné kempy, neskôr medzinárodný šampionát v Liberci.

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!