Main Content

VIDEO: Otrasný faul Scheifeleho na skórujúceho Evansa. Zaslúži si špeciálny trest?

Montreal Canadiens úspešne vstúpil do 2. kola play-off NHL, keď zdolal Winnipeg v prvom zápase finále Severnej Divízie 5:3. Oporou Montrealu bol opäť brankár Carey Price, ktorý chytil 27 striel, medzi strelcov sa zapísali aj Brendan Gallagher a Jake Evans, ktorý však zápas nedohral a ľadovú plochu opustil na nosidlách. Necelú minútu pred koncom do neho po tom, ako zasunul puk do opustenej bránky Jets a upravil na 5:3, v plnej rýchlosti vrazil vracajúci sa Mark Scheifele a spôsobil mu zranenia.

Evans, ktorý v deň zápasu oslávil 25. narodeniny, po tvrdom strete spadol hlavou na ľad a ostal na ňom nehybne ležať. Napokon ostal pri vedomí, ale z ľadu ho odviezli až po niekoľkých minútach. Scheifele dostal za svoj zákrok trest do konca zápasu.

"Dúfam, že mladý muž bude v poriadku. Mark sa snažil zabrániť gólu a išiel do toho dôrazne, nebol v tom úmysel hráča zraniť, ale bol to skutočne veľmi tvrdý náraz. Nevidel som v tom zákernosť a verím, že to vedenie ligy zoberie do úvahy," povedal tréner Winnipegu Paul Maurice.

"Nechcete vidieť ako hráč ostane ležať na ľade. Zažili sme to aj v prvom kole, keď sa zranil John Tavares. Aj keď to vtedy nebol hráč z nášho tímu, je to nepríjemné," dodal tréner Canadiens Dominique Ducharme.