Main Content

Hlasy po finále LM: Takto reagovali Tuchel, Guardiola či Havertz!

nedeľa, 30. máj 2021 08:12 | Autor: TASR

Hlasy po finále LM
Hlasy po finále LM | zdroj: TASR

Porto 30. mája (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn získali svoju druhú trofej v Lige majstrov. V sobotnom finále ročníka 2020/2021 v Porte zdolali Manchester City 1:0 po góle Kaia Havertza zo 43. minúty. Prinášame vám prehľad prvých pozápasových reakcii z oboch kabín. 

hlasy (zdroj: BT Sport, uefa.com):

Kai Havertz, strelec víťazného gólu Chelsea: "Sú to neuveriteľné pocity. Čakal som dlhý čas a teraz som to dokázal. Pre tento moment som tvrdo pracoval 15 rokov a dočkal som sa. Som strašne šťastný."

Cesar Azpilicueta, kapitán Chelsea: "Kai si toto zaslúžil. Má za sebou náročnú sezónu, ale má skvelú mentalitu. Je to hráč, ktorý sa tu stane veľkou hviezdou. Už aj teraz je, veď vyhral Ligu majstrov."

Thomas Tuchel, tréner Chelsea: "Dokázali sme to. Je to neuveriteľné, najmä, keď môžeme tento moment zdieľať spoločne. Ani neviem popísať svoje pocity. Bol som nesmierne vďačný, keď sme postúpili do finále a hráči boli odhodlaní zvíťaziť. Bol to náročný zápas, všetci sme si museli pomáhať navzájom."

Pep Guardiola, tréner Manchestru City: "Snažil som sa vybrať najlepšiu možnú zostavu, ktorý by uspela. V prvom polčase sme sa snažili dostať cez súperovu defenzívu, v druhom to už bolo lepšie, ale proti Chelsea to bolo ťažké. Hrali sme dobre a hráči boli statoční, ale nedokázali sme streliť gól. Možno dostaneme jedného dňa ďalšiu šancu."