Main Content

Od 1. júna MS v hokeji aj s niektorými divákmi na tribúnach

piatok, 28. máj 2021 05:28 | Autor: TASR

Olympijské športové centrum, Lotyšsko
Olympijské športové centrum, Lotyšsko | zdroj: TASR

Riga 27. augusta (TASR) - Lotyšskí diváci sa od 1. júna môžu zúčastniť na zápasoch svetového šampionátu v Rige. Vláda vo štvrtok prijala rozhodnutie a doplnila epidemiologické a preventívne opatrenia pred šírením infekcie Covid-19. Na tribúnu sa dostanú len zaočkovaní fanúšikovia.

Lotyši budú musieť okrem vstupenky predložiť potvrdenie o absolvovaní oboch dávok očkovacej látky, alebo že sú už 90 dní od prvej dávky vakcíny AstraZeneca.

Fanúšikovia musia mať počas celého zápasu rúško a musia ho mať aj v okolí arény. Celkový počet divákov v Aréne Riga by nemal presiahnuť kapacitu 2660 ľudí, do Olympijského športového centra pustia 1058 ľudí.

Šéf organizačného výboru MS v Lotyšsku Edgars Buncis zatiaľ nepovedal, kedy si môžu diváci kúpiť vstupenky na jednotlivé zápasy. Minister zdravotníctva Daniels Pavluts upozornil, že vzhľadom na krátke časové obdobie v súvislosti s vývojom riešenia informačných technológií existujú riziká technických problémov. Konkrétne sa podľa Pavlutsa môže stať, že ľudia budú čeliť situáciám, keď systém nenájde ich certifikát. "Nemôžeme zaručiť, že v takom unáhlenom harmonograme bude všetko perfektné," zdôraznil minister pre lotyšské médiá.