Main Content

Hamšíka trápi zranené lýtko. Verí, že na Euro bude k dispozícii

štvrtok, 27. máj 2021 15:53 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Senec 27. mája (TASR) – Kapitán slovenských futbalistov Marek Hamšík sa už naplno koncentruje na prípravu na blížiace sa EURO 2020. Spolu s ďalšími dvanástimi spoluhráčmi nabral vo štvrtok popoludní smer rakúsky Windischgarsten, kde sa už od pondelka pripravuje prvá časť slovenskej reprezentácie.

Tridsaťtriročný stredopoliar sa po odchode z Číny upísal švédskemu IFK Göteborg, kde sa chcel rozohrať pred šampionátom. To sa mu podarilo. „Dali mi možnosť vyhrať sa, tento cieľ sa splnil. Bolo to pozitívne, veľmi si chválim tento krok. Ďakujem im za to. Chalani si ma doberali, že ma pripravili na súboj so Švédskom. Uvidíme, komu budú fandiť. Liga tam je súbojová, fyzická, náročná a behavá, niečo iné, ako som zažil doteraz v kariére,“ povedal líder reprezentácie na mediálnom termíne v Senci.

Tréner Štefan Tarkovič už pred pár dňami predznamenal, že kapitána SR limituje zranené lýtko. Hamšíka čakajú konzultácie s lekárskym tímom a je optimista: „Tak to lýtko, to by som aj ja rád vedel, ako som na tom. Bol som na magnetickej rezonancii, je tam nález. Budem to riešiť s našim lekárskym tímom. Nechcem predbiehať. Hádam to bude v poriadku a tak, ako som sa dal dokopy vo Švédsku, dám sa aj tu.

Všetci reprezentanti túžia na ME splniť základný cieľ, ktorým je postup zo skupiny. „Želal by som si postup zo skupiny, ako to bolo aj v JAR a Francúzsku. Nebude to jednoduché, ale sme tu preto, aby sme tento cieľ splnili. Veľmi by ma to potešilo,“ potvrdil Hamšík, ktorý sledoval na diaľku prvú várku spoluhráčov na sústredení v Rakúsku: „Máme četovú skupinu, komunikujeme, chalani sa bavia. Som rád, že som nemusel behať s nimi. Na prípravu sa teším, prostredie poznáme. Dúfam, že bude dobré počasie a ak nie, zvykneme si.“

Hamšík dlhé roky pôsobil v SSC Neapol, vyhral s ním Taliansky pohár, no nie ligu. To sa v tejto sezóne podarilo jeho reprezentačnému spoluhráčovi Milanovi Škriniarovi v drese Interu Miláno, čo Hamšík okomentoval s úsmevom: „Žiarlim, ale zároveň mu to prajem. Hneď ako získali titul, som mu písal správu. Je skvelé, že Slovák vyhral Seriu A.“