Main Content

Conte končí na lavičke Interu! Chcú predať hráčov, on s tým nesúhlasil

štvrtok, 27. máj 2021 05:12 | Autor: TASR

Antonio Conte, Inter Miláno
Antonio Conte, Inter Miláno | zdroj: TASR

Miláno 26. mája (TASR) - Tréner Antonio Conte už nebude pôsobiť v talianskom futbalovom klube Inter Miláno.

K stredajšiemu ukončeniu spolupráce prišlo podľa webovej stránky úradujúceho majstra, ktorého dres si oblieka aj slovenský obranca Milan Škriniar, po vzájomnej dohode.

"Chceme sa Antoniovi poďakovať za mimoriadnu prácu, ktorú zavŕšil naším 19. titulom v najvyššej súťaži. Antonio Conte zostane naveky súčasťou histórie nášho klubu," napísal Inter v stanovisku.

Päťdesiatjedenročný Conte nemal podľa medializovaných informácií záujem spolupracovať na zmene, ktorá údajne čaká na klub v budúcej sezóne. Čínski majitelia zo spoločnosti Suning Group údajne plánujú pre nepriaznivú finančnú situáciu znížiť náklady na platy až o 20 percent. "Chcú čo najviac ušetriť pri nákupe nových hráčov, na platoch a tiež získať pri predaji svojich najdrahších futbalistov. To je prístup, aký Conte považuje za nezlučiteľný s ambíciami hrať v Európe na najvyššej úrovni," napísala agentúra AFP.

Conte prišiel do Milána v lete 2019 a zmluva mu mala vypršať v roku 2022. Kouč doviedol klub k prvému titulu majstra krajiny od roku 2010.