Main Content

Holandsko zverejnilo nomináciu plnú hviezd. Chýba však van Dijk

streda, 26. máj 2021 17:48 | Autor: TASR

Futbalisti Holandska
Futbalisti Holandska | zdroj: TASR

Amsterdam 26. mája (TASR) - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Frank de Boer zaradil do konečnej 26-člennej nominácie na EURO 2020 aj dvoch nováčikov.

Na šampionát pocestujú útočník Eindhovenu Cody Gakpo i 19-ročný obranca Jurrien Timber z Ajaxu Amsterdam.

Do reprezentácie sa vracia skúsený 38-ročný brankár Maarten Stekelenburg, ktorý štartoval na MS 2010 v JAR, kde "Oranjes" postúpili až do finále. Zo širšej nominácie vypadli Steven Bergwijn z Tottenhamu Hotspur, Anwar El Ghazi z Aston Villy i Kenny Tete z Fulhamu. De Boerovi bude chýbať stopér FC Livepool Virgil van Dijk, ktorý sa ešte stále nezotavil zo zranenia kolena.

"Dúfam, že na šampionáte budem môcť počítať aj s Daleym Blindom, ktorý by sa mal k tréningovému kempu pripojiť 28. mája. Ak bude úplne fit, rád by som ho nasadil už 6. júna v prípravnom zápase proti Gruzínsku," uviedol De Boer. Holanďania sa v C-skupine stretnú s Ukrajinou, Severným Macedónskom a Rakúskom. Všetky tri zápasy odohrajú v Amsterdame.

Konečná nominácia Holandska na EURO 2020:

brankári: Jasper Cillessen (FC Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam)

obrancovia: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax Amsterdam), Matthijs de Ligt (Juventus Turín), Stefan de Vrij (Inter Miláno), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Jurriem Timber (Ajax Amsterdam), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Joel Veltman (Brighton & Hove Albion), Owen Wijndal (AZ Alkmaar)

stredopoliari: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Ryan Gravenberch, Davy Klaassen (obaja Ajax Amsterdam), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Donny van de Beek (Manchester United), Georginio Wijnaldum (FC Liverpool)

útočníci: Steven Berghuis (Feyenoord Rotterdam), Luuk de Jong (FC Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Cody Gakpo, Donyell Malen (obaja PSV Eindhoven), Quincy Promes (Spartak Moskva), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)