Main Content

Bayern vedie preteky o Wijnalduma: Treba však rátať aj s Barcelonou

utorok, 25. máj 2021 11:53 | Autor: Timotej Gašper

Georginio Wijnaldum a Scott McTominay
Georginio Wijnaldum a Scott McTominay | zdroj: TASR

V súvislosti so zmenou pôsobiska holandského reprezentanta sa špekuluje najmä o tom, ktorý veľkoklub ho dokáže získať na svoju stranu skôr. Aktuálne sú vo vedúcej pozícii Bayern Mníchov aj FC Barcelona. 

Georginio Wijnaldum (30) nepredĺži svoj kontrakt s Liverpoolom a od novej sezóny tak bude hrať v novom pôsobisku. O jeho prestupe sa písalo aj vlani, kedy sa kormidla v Barcelone chopil Ronald Koeman a energického stredopoliara postavil na čelo svojich vysnívaných posíl. Vtedy však k transferu nedošlo a počas sezóny sa čakalo, či sa skúsený záložník rozhodne ostať na Anfielde alebo pôjde hľadať novú výzvu. Dlhodobo sa s jeho menom spájala len Barcelona, no touto alternatívou otriasla špekulácia, podľa ktorej je stolička Koemana na Nou Campe poriadna rozkývaná. 

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Do boja o podpis hviezdneho hráča a jedného z oporných bodov Kloppovho úspechu tak vstúpil Bayern Mníchov. Bavori chcú využiť najmä to, že Wijnaldum bude k dispozícii zadarmo ako voľný hráč, pričom by boli odchotní debatovať aj o vyšších platových požiadavkách. Podľa médií chce víťaz Ligy majstrov a Premier League týždenný zárobok približne 200 tisíc eur. Wijnaldum má za sebou množstvo veľkých zápasov, je skvelým energickým pomocníkom v každom hernom systéme a v strede poľa dokáže podať kvalitný výkon na prakticky akejkoľvek pozícii. Bayern už pred novou sezónou investoval 25 miliónov eur do trénera Nagelsmanna a 43 miliónov eur do Dayota Upamecana, preto je prirodzené, že sa obracajú najmä po možnosti podpisu hráčov s končiacou zmluvou. 

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Aktuálne je tak mierne vpredu Bayern, no v tomto prestupovom ťaháku netreba určite odpisovať Barcelonu. Tá má o Giniho dlhodobý záujem a pokiaľ sa tréner Koeman dohodne na ďalšej spolupráci, môžu sa plány a dohody s Bayernom rýchlo rozplynúť. Nemecký portál Sport1 najnovšie informoval, že Bayern Mníchov je v procese rokovaní s agentúrou holandského reprezentanta, ktorý strávil v Liverpoole päť sezón.