Main Content

Kvalita zo Slovenska. Peter Cehlárik je zatiaľ najproduktívnejším hráčom MS!

utorok, 25. máj 2021 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Peter Cehlárik a Craig Ramsay
Peter Cehlárik a Craig Ramsay | zdroj: TASR

Po prvých troch zápasoch Slovenska na MS 2021 v Rige majú priaznivci našich hokejistov dôvod na úsmev. A keď sa pozrieme do tabuľky produktivity, pozitívna nálada sa ešte viac umocňuje.

V čase vznikania tohto textu je totiž najproduktívnejším hokejistom hrajúcim na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige slovenský útočník Peter Cehlárik. Zakončovateľ, ktorý strávil ročník vo Švédsku v drese Leksandu, má po troch odohratých dueloch na svojom konte šesť kanadských bodov.

Cehlárik potvrdzuje, že je všestranný hráč, dva presné zásahy dal, na štyri góly prihral svojim spoluhráčom. Aj vo včerajšom zápase proti Rusom bol produktívny, pripísal si bilanciu 0+2 a jeho výkon prispel k tomu, že Slováci zaskočili kvalitného súpera dokázali vyhrať 3-1.

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Rodák zo Žiliny si výborne rozumie v prvej slovenskej formácii s Marekom Hrivíkom a Róbertom Lantošim. Z ich spolupráce profituje celý tím. Kanadský kouč Craig Ramsay to poskladal naozaj dobre a bude zaujímavé sledovať, ako to chalanom pôjde ďalej. 

Dodajme, že doposiaľ rovnaký počet bodov ako Cehlárik má aj nemecký hokejista Marcel Noebels, ktorý v sezóne 2020/2021 nastupoval v rodnej krajine za Eisbären Berlín. V TOP 10 je aj Marek Hrivík, ktorý má po troch dueloch bilanciu 2 góly a 2 asistencie.