Main Content

McDavidovi a Draisaitlovi sa skončila sezóna, Tatar s prvým bodom

utorok, 25. máj 2021 09:39 | Autor: TASR

Connor McDavid a Leon Draisaitl
Connor McDavid a Leon Draisaitl | zdroj: TASR

New York 25. mája (TASR) - Asistencia Tomáša Tatara nestačila hokejistom Montrealu v treťom stretnutí semifinále Severnej divízie play off NHL. Na domácom ľade podľahli Torontu 1:2 a v sérii prehrávajú 1:2 na zápasy. Slovenský útočník odohral 13:15 min, svoju prvú asistenciu v play off si pripísal pri góle Nicka Suzukiho. Do 2. kola postúpil Winnipeg, ktorý vyradil Edmonton hladko 4:0 na zápasy. O osude štvrtého duelu (4:3 p3p) rozhodol až v treťom predĺžení, v 107. minúte Kyle Connor.

Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom prehrala na ľade Floridy 1:4 a v semifinále Centrálnej divízie vedie už len 3:2 na zápasy. Vo Východnej divízii je bližšie k postupu New York Islanders vďaka víťazstvu v Pittsburghu 3:2 po dvojnásobnom predĺžení. Až v 81. minúte rozhodol Josh Bailey a "Ostrovania" sa v sérii ujali vedenia 3:2. Hrozbu vyradenia odvrátila Minnesota, keď v piatom súboji semifinále Západnej divízie uspela v aréne Vegas 4:2 a stav série znížila na 2:3.

Tatar v pôvodných plánoch trénera Dominiquea Ducharmea mal byť v treťom zápase len zdravý náhradník. Zo zostavy ho mal vytlačiť dvadsaťročný útočník Cole Caufield. Pre zranenie však nemohol hrať Eric Staal a Tatar ostal v zostave. Okrem asistencie zaznamenal aj päť bodyčekov a na bránku vyslal jednu strelu.

Skóre zápasu otvoril William Nylander, ktorý sa strelecky presadil v treťom zápase za sebou. "Keď sa dostane do formy, dominuje na ľade. Je špeciálny hráč, akého potrebujeme," povedal na adresu Nylandera brankár Jack Campbell, ktorý 14 zo svojich 27 zákrokov predviedol pri tlaku Canadiens v tretej tretine. Rozhodujúci gól strelil tri a pol minúty pred koncom druhej tretiny obranca Morgan Rielly. Montreal strelil v troch zápasoch len štyri góly. "Nie som frustrovaný. Máme talentovaných hráčov, ktorí tvrdo pracujú každý deň, a verím, že sme v tejto sérii nepovedali posledné slovo," povedal brankár Canadiens Carey Price. Caufield pri svojom debute v play off zaujal, v prvej tretine skončila jeho strela na žrdi, počas takmer 16 minút na ľade bol veľmi aktívny a na Campbella vyslal tri strely. Torontu okrem kapitána Johna Tavaresa, ktorý v prvom zápase utrpel otras mozgu a zranenie kolena, vypadol na poslednú chvíľu zo zostavy aj útočník Nick Foligno. Štvrtý zápas je na programe v noci na stredu opäť v Montreale.

1. kolo play off NHL /na 4 víťazstvá/

semifinále Severnej divízie - 3. zápas:

Montreal - Toronto 1:2 /TATAR za domácich 0+1/
/stav série: 1:2/

semifinále Severnej divízie - 4. zápas:

Winnipeg - Edmonton 4:3 p3p
/konečný výsledok série: 4:0/

semifinále Centrálnej divízie - 5. zápas:

Florida - Tampa Bay 4:1
/stav série: 2:3/

semifinále Východnej divízie - 5. zápas:

Pittsburgh - New York Islanders 2:3 p2p
/stav série: 2:3/

semifinále Západnej divízie - 5. zápas:

Vegas - Minnesota 2:4
/stav série: 3:2/