Main Content

Tarkovič dúfa, že Hamšík bude do Euro fit. Tím doplnil o ďalšieho útočníka

pondelok, 24. máj 2021 12:15 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Senec 24. mája (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič privítal na úvodnom zraze národného tímu pred EURO 2020 v pondelok v Senci jedenásť hráčov.

V prvej várke, ktorá na obed odíde na sústredenie do rakúskeho Windischgarstenu bude aj donominovaný útočník Ivan Schranz, v priebehu dňa sa k mužstvu pripojí aj brankár Marek Rodák.

Účastník kontinentálneho šampionátu absolvuje od 24. mája do 6. júna prípravný kemp, počas ktorého odohrá dva prípravné súboje s Bulharskom (1. júna v Riede), resp. s Rakúskom (6. júna vo Viedni). "Prvú informáciu poviem tú, že od dnešného dňa je s nami aj Schranz, ktorý bol v pôvodne medzi náhradníkmi. Aj týmto sa chcem poďakovať jeho klubu Jabloncu, že nám vyšiel po ruke. Má isté zdravotné problémy, nie je fit, my s ním budeme robiť a verím, že sa dá dokopy a bude v hre o záverečnú nomináciu," povedal na úvod kouč SR.

Do Rakúska v pondelok odcestujú hráči v zložení Dušan Kuciak, Juraj Kucka, Tomáš Suslov, Ľubomír Šatka, Vladimír Weiss ml., Ivan Schranz, Tomáš Hubočan, Michal Ďuriš, Dávid Strelec, Matúš Bero, Róbert Mak. Pôvodne mal prísť aj Stanislav Lobotka, ešte v nedeľu mal však klubový program v Neapole a k tímu sa pridá až vo štvrtok 27. mája. "Budeme tu mať 12 hráčov s tým, že sa pripojí Rodák. Trúfam si povedať, že náš zvolený model je dobrý. Je špecifická situácia, operatívne to riešime, táto doba priniesla rôzne situácie aj v rámci koronakrízy. Všetci, okrem Schranza sú v poriadku. Hráčom budeme diferencovane pomáhať, 27. mája sa k nám pripojí druhá várka," vysvetlil Tarkovič, ktorý neskrýval dobré naladenie: "Je to optimálna situácia, sme tu jeden člen realizačného tímu na jedného hráča. Futbalistom sa budem môcť venovať veľmi podrobne. To je výhoda. Pre nás je pozitívne, že po marci začali viacerí hráči v kluboch hrávať. Verím, že prípravné obdobie nám dá dostatok informácií, aby sme záverečnú nominácia, ktorá sa bude robiť ťažko, urobili zodpovedne a objektívne ku všetkým."

Okrem Schranza hlásil zdravotné problémy aj kapitán Marek Hamšík. "Marek príde dnes na Slovensko, zápas teraz nehral, má problém s lýtkom. Prebehnú vyšetrenia a pripojí sa k nám 27. Je dostatok času, aby bol do začiatku turnaja v poriadku. Som v tomto smere optimista," objasnil Tarkovič, ktorý ešte tiež nemôže rátať so stredopoliarom Ondrejom Dudom. Ten má v Kolíne bojujúcom v baráži o zotrvanie v nemeckej elite program až do 29. mája, nebude tak k dispozícii na duel s Bulharskom.