Main Content

Ohlasy z kabíny Atletico Madrid po zisku španielskeho titulu

nedeľa, 23. máj 2021 13:44 | Autor: TASR

Futbalisti Atletico Madrid
Futbalisti Atletico Madrid | zdroj: TASR

Madrid 23. mája (TASR) - Atletico Madrid si ustrážilo prvú priečku v španielskej futbalovej La Lige a mohlo sa v sobotu tešiť zo zisku jedenásteho titulu.

V zápase záverečného 38. kola síce prehrávalo po polčase 0:1 s Realom Valladolid, ktorý bojoval o záchranu, no gólmi Angela Correu a Luisa Suareza otočilo na 2:1 a súťaž vyhralo o dva body pred mestským rivalom Realom.

Pre autora víťazného gólu Suareza mali oslavy titulu špecifickú príchuť. Po konci predchádzajúcej sezóny s ťažkým srdcom opustil káder FC Barcelona, no napokon to bol on, kto zaznamenal úspech, a nie jeho bývalí spoluhráči. "Každý vám povie, že utrpenie je súčasť identity Atletica. Hoci ja som si nemyslel, že by to mohlo byť až také ťažké," vydýchol si Suarez po obrate s Valladolidom.

"Los Colchoneros" sa dostali na čelo súťaže v decembri, vo februári mali na prvom mieste náskok desať bodov. Lenže v záverečných desiatich zápasoch dvakrát prehrali a dvakrát remizovali a takmer premrhali suverénne vedenie. "Mnoho ľudí nám neverilo, keď sa náskok začal zmenšovať. To je normálne, no tento tím si veril," vyhlásil pre Marcu kapitán Koke, ktorý si vychutnával oslavy aj predchádzajúceho titulu v roku 2014:

"Každý triumf je špeciálny, každý má svoj moment. Teraz som kapitán, ale užíval som si to rovnako aj vtedy. Cítil som hrdosť v roku 2014 a mám ju aj teraz."

Atletico opäť priviedol k úspechu z trénerskej lavičky Diego Simeone. Keď klub prevzal pred takmer presne desiatimi rokmi, patrila mu v La Lige desiata priečka. Odvtedy však nikdy neskončil mimo prvej trojky. V roku 2014 oslavoval triumf po 18 rokoch, teraz má druhý po siedmich.

"Vidím v tom symboliku. Ukazuje to, že klub je v niečom iný. V ťažkých chvíľach, keď sa všetko zdalo nemožné, počas pandémie, napriek zraneniam a bez fanúšikov v hľadisku, naši chlapci dali do toho všetko a vyšli ako víťazi," tešil sa argentínsky kouč.

Slovami chvály nešetril Simeone ani na Suareza. Uruguajský útočník zakončil sezónu s 21 strelenými gólmi: "Suarez je muž s charakterom. Je nezlomný, strelec od prírody. Odišiel z výnimočného mužstva, no ukázal, že patrí k najlepším na svete. Tím mu pomohol, rýchlo do neho zapadol. Cítil sa tu veľmi pohodlne, a aj preto mal fantastickú sezónu."