Main Content

5 faktov pred vrcholom LA LIGY: Boj o titul, európske preteky či záchranárske stresy

piatok, 21. máj 2021 15:51 | Autor: Timotej Gašper

Počas víkendu je na programe posledné kolo španielskej La Ligy, v ktorej sa do posledných sekúnd bude bojovať nielen o titul, ale aj o postup do európskych pohárov či o udržanie sa medzi prvoligovou elitou. Dokáže si Atlético ustrážiť pred Realom prvé miesto? Pomôže slovenský obranca Denis Vavro Huesce k záchrane?

#5 Komplikovaný boj o záchranu

Sezóna španielskej najvyššej ligy sa napokon vyvinula tak, že o záchranu sa do posledného kola bijú tri kluby. Istým zostupujúcim je ešte pred zápasmi Eibar, ktorý je momentálne na 20.mieste v 30 bodmi a už nemá šancu na poskočenie mimo zóny vypadnutia. 

Boj o záchranu sa teda týka sedemnástej Huescy (33), osemnásteho Elche (33) a predposledného Valladolidu (31). Systematicky najlepšie je na tom Huesca aj s našim Denisom Vavrom. Sedemnásty celok bude v sobotu čeliť Valencii a v istom prípade by im stačila na záchranu aj remíza. Keďže sa o záchranu bije trio klubov, na to sa spoliehať nedá a Huesca teda musí proti Netopierom podať životný výkon. Na Elche čaká odolné Bilbao, no ako Valencia tak aj Bilbao už nemajú o čo v sezóne hrať. Naopak jednou nohou v druhej lige je už Valladolid, keďže pre záchranu by musel vyhrať nad Atléticom Madrid, zatiaľ čo Huesca aj Elche by museli stratiť všetky body. 

Aktuálny stav tabuľky pred 38.kolom:
 

16. Getafe - 37

17. Huesca - 33 

18. Elche - 33

19. Valladolid - 31

--------------------------

20. Eibar - 30