Main Content

Portugalsko zverejnilo nomináciu na Euro. ,,Sme kandidáti na titul," tvrdí Santos.

piatok, 21. máj 2021 09:46 | Autor: TASR

Futbalisti Portugalsko
Futbalisti Portugalsko | zdroj: TASR

Lisabon 21. mája (TASR) - V tíme portugalskej reprezentácie na futbalových majstrovstvách Európy nebude chýbať Cristiano Ronaldo. Do 26-člennej nominácie trénera Fernadna Sanstosa sa dostal aj debutant Pedro Goncalves, ktorý 23 gólmi pomohol Sportingu Lisabon k ligovému titulu.

V mužstve úradujúcich majstrov Európy panuje obrovská konkurencia, najmä v ofenzíve. Popri Ronaldovi sa na šampionáte predstavia Bruno Fernandes z Manchestru United, Bernardo Silva z Manchestru City, Joao Felix z Atletica Madrid či Diogo Jota z Liverpoolu. "Sme kandidáti na titul, som o tom presvedčený rovnako ako v roku 2016," povedal Santos podľa agentúry AFP. V jeho nominácii figuruje aj 38-ročný stopér Pepe z FC Porto.

Portugalci vstúpia do turnaja v F-skupine v Budapešti proti Maďarom, potom ich čaká Nemecko a účinkovanie v skupinovej fáze zavŕšia reprízou finále 2016 proti Francúzsku.

Nominácia Portugalska na ME 2020:

brankári: Rui Patricio (Wolverhampton), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Silva (Grenada)

obrancovia: Joao Cancelo (Manchester City), Nelson Semedo (Wolverhampton), Jose Fonte (Lille), Ruben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Nuno Mendes (Sporting Lisbon), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmun)

stredopoliari: Danilo Pereira (Paríž St. Germain), Joao Palhinha (Sporting Lisbon), Ruben Neves, Joao Moutinho (obaja Wolverhampton), Renato Sanches (Lille), Bruno Fernandes (Manchester United), Sergio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Real Betis), Bernardo Silva (Manchester City)

útočníci: Cristiano Ronaldo (Juventus Turín), Diogo Jota (Liverpool), Rafa Silva (Benfica Lisabon), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Joao Felix (Atletico Madrid), Gonçalo Guedes (Valencia), Pedro Goncalves (Sporting Lisbon)