Main Content

VIDEO: Náplasť na nevydarenú sezónu. Juventus vyhral Taliansky pohár

štvrtok, 20. máj 2021 05:11 | Autor: TASR

Juventus Turín
Juventus Turín | zdroj: TASR

Reggio Emilia 19. mája (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín sa stali víťazmi Talianskeho pohára pre rok 2021. V stredu zdolali na neutrálnom ihrisku v Reggio Emilia Atalantu Bergamo 2:1. Trofej získali 14-krát v histórii a sú rekordéri súťaže.

Atalanta vstúpila do zápasu mimoriadne aktívne a zreteľne deklarovala snahu získať trofej druhýkrát v histórii, keď predtým sa jej to podarilo ešte v roku 1963. V 3. minúte musel ukázať brankár Buffon svoje kvality pri pokuse Pessinu, o tri minúty iba tesne minul bránu Zapata. Juventus v prvej polhodine nemal výraznejšiu šancu, no hneď z prvej sa v 31. minúte dostal do vedenia. Z rohu šestnástky zamieril presne k žrdi švédsky stredopoliar Dejan Kuluševski. Ešte do prestávky však "modro-čierni" dokázali vyrovnať, na konci kombinačnej akcie v 42. minúte bol Ukrajinec Ruslan Malinovskij.

Po zmene strán Juventus výrazne zlepšil svoj prejav a začal si vytvárať i príležitosti. V 61. minúte Federico Chiesa po pätičke od Ronalda trafil iba do žrde. Syn zatiaľ slávnejšieho otca Enrica však napokon duel rozhodol. V 73. minúte skóroval po narážačke s Kuluševským a zaistil, že Juventus sa z triumfu v súťaži tešil opäť po troch rokoch.

Taliansky pohár - finále:

Atalanta Bergamo - Juventus Turín 1:2 (1:1)
Góly: 41. Malinovskij - 31. Kuluševski, 73. Chiesa, ČK: 88. Toloi (Bergamo)