Main Content

Predčasná radosť? Duel Furyho s Joshuom hrozí odklad

utorok, 18. máj 2021 11:01 | Autor: TASR

Tyson Fury, Anthony Joshua
Tyson Fury, Anthony Joshua | zdroj: TASR

Londýn 18. mája (TASR) – Augustovému súboju o titul absolútneho majstra sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii medzi britskými boxermi Anthonym Joshuom a Tysonom Furym hrozí odklad. Nezávislý arbiter totiž rozhodol, že Fury musí ešte pred ním absolvovať odvetu s Američanom Deontayom Wilderom o titul organizácie WBC. Informovala o tom agentúra AFP.

Rozhodnutie Daniela Weinsteina síce nie je právoplatné, no v prípade, že sa strany nedohodnú na riešení situácie, môže vyústiť až do súdneho pojednávania. Hraničný termín na uskutočnenie tretieho vzájomného duelu stanovil na 15. septembra.

Podľa ESPN či The Athletic však existuje hneď niekoľko možných scenárov, ktoré by nemuseli ohroziť augustový duel. Wilder by si napríklad mohol dohodnúť právo na súboj s jeho víťazom, či vzdať sa zápasu úplne za finančnú kompenzáciu.

Duel o všetky štyri najprestížnejšie opasky (WBA, IBF, WBO a WBC) medzi Joshuom a Furym je naplánovaný na 14. augusta. O všetky štyri hlavné tituly sa bude v superťažkej váhe bojovať po prvý raz v histórii. Predchádzajúcim nesporným šampiónom bol ďalší Brit Lennox Lewis v rokoch 1999 až 2000, vtedy však na tento post nebolo potrebné držať aj opasok WBO.