Main Content

Traja Slováci z NHL povedali Slovensku NIE. Na MS neprídu!

streda, 12. máj 2021 05:16 | Autor: TASR

Neprídu - Richard Pánik, Andrej Sekera, Christián Jaroš
Neprídu - Richard Pánik, Andrej Sekera, Christián Jaroš | zdroj: TASR

Bratislava 11. mája (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu na MS v Rige neposilnia obrancovia Andrej Sekera (Dallas Stars), Christián Jaroš (San Jose Sharks) a ani útočník Richard Pánik (Detroit Red Wings).

Na Twitteri to potvrdil generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan. K mužstvu by sa však mal čoskoro pripojiť krídelník New Jersey Devils Marián Studenič.

Tím trénera Craiga Ramsayho tak môže zatiaľ na šampionáte počítať s tromi hráčmi zo zámoria. Okrem Studeniča aj s brankárom Adamom Húskom (Hartford Wolf Pack/AHL) a útočníkom Róbertom Lantošim (Providence Bruins/AHL), ktorý by mal doraziť do prípravného kempu v priebehu týždňa.

Dvadsaťdvaročný Studenič začal sezónu v Slovane Bratislave, v januári zamieril do zámoria, kde najprv odohral 22 zápasov vo farmárskej AHL za Binghamton Devils a následne absolvoval premiéru v NHL v drese New Jersey Devils. V ôsmich profiligových štartoch si pripísal dva body za gól a asistenciu.

V utorok ukončili sezónu titulom vo fínskej lige útočníci Pavol Skalický a Kristián Pospíšil, ktorí by mohli takisto posilniť reprezentačný káder na MS. Slováci odletia do Rigy v nedeľu 16. mája.