Main Content

Toto meno si zapamätajte: Kaide Gordon - najväčšia liverpoolska nádej

utorok, 11. máj 2021 20:06 | Autor: Jakub Vaverka

Kaide Gordon
Kaide Gordon | zdroj: Kaide Gordon IG/Liverpool FC

Odhadovať niekoho budúcnosť v čase, keď má 16 rokov, je prinajmenšom veľmi riskantné. Avšak, v prípade Kaidea Gordona to predsa len urobíme. Tento mladý Angličan má všetky predpoklady na to, aby bol prvotriednou futbalovou hviezdou. 

Kaide Gordon sa narodil 5.októbra 2004. Áno, vidíte dobre, tento chalan má iba 16 rokov. Vo februári ho z Derby County získal Liverpool, pričom aj napriek tomu, že len nedávno ukončil povinnú školsku dochádzku, má na svojom konte aj jeden štart v The Championship, druhej najvyššej anglickej súťaži,

Keď vidíte Gordona na ihrisku, nemáte pocit, že by mal 16 rokov. Práve naopak, pôsobí ako hotový futbalista, i keď meria iba 173 centimetrov a má sa čo učiť. Každopádne, Liverpool mu dal šancu v tíme do 18 rokov, kde v Premier League U18 v 13 zápasoch nazbieral zatiaľ 9 gólov a 3 asistencie.

Tam to ale nekončí. V závere prebiehajúceho ročníka dostal príležitosť aj v tíme do 23 rokov a toto pravé krídlo neostalo nič dlžné svojej povesti. V prvom dueli so spoluhráčmi, ktorí sú v prieme starší o 6-7 rokov, sa mu podarilo skórovať. Má pred sebou dlhú cestu, ale už teraz sa o ňom hovorí ako budúcnosti liverpoolskeho FC.

Je to hráč, ktorého meno sa oplatí zapamätať. V najbližších sezónach by sme ho mali vidieť hrať nielen v mládežnickom futbale, ale aj v tom mužskom. Je reálne, že Liverpool ho pošle na hosťovanie, aby získal hernú prax. Ale ktovie, možno dostane príležitosť rovno na Anfielde. Vek je iba číslo, rozhoduje kvalita.