Main Content

Daniel Gachulinec: Na Slovan sa teším. Verím, že Slovensko uvidíme vo štvrťfinále (rozhovor)

pondelok, 10. máj 2021 19:50 | Autor: Jakub Vaverka

Daniel Gachulinec
Daniel Gachulinec | zdroj: TASR

Obranca Daniel Gachulinec je jedným z najpríjemnejších prekvapení slovenskej hokejovej sezóny. Výborné výkony v drese Detvy mu priniesli miesto v reprezentácii a prestup do Slovana. Rozhodli sme sa, že ho vyspovedáme.

Daniel, aktuálnou informáciou je tvoj prestup do Slovana. Aké sú tvoje pocity?

Pocity sú výborné. Slovan je značka, je to najlepšia organizácia na Slovensku. Veľmi sa teším na to, čo toto pôsobenie prinesie. 

Urodil sa tvoj transfer rýchlo alebo išlo o postupný záujem?

Priznám sa, že detaily presne neviem, všetko som riešil cez môjho agenta. O záujme Slovana som sa dozvedel, až keď prišla konkrétna ponuka. Ako dlho sa tento prestup riešil, to neviem, z môjho pohľadu to bolo rýchle. 

Ako hodnotíš ligový ročník, ktorý si odohral v drese Detvy?

Bola to moja najúspešnejšia sezóna medzi mužmi, ročník hodnotím pozitívne. Boli sme super kolektív a zaznamenali sme najlepšie umiestnenie Detvy v histórii. Myslím si, že sezónu môžem hodnotiť len a len v dobrom. 

Daniel Gachulinec
Daniel Gachulinec | zdroj: TASR

Momentálne si súčasťou reprezentácie Slovenska. Opíš nám svoje pocity, keď nastupuješ v drese s dvojkrížom na hrudi.

Nastúpiť za reprezentáciu je niečo špeciálne. Teším sa z toho a som rád, že mám príležitosť reprezentovať Slovensko. 

Čo ti doposiaľ pôsobenie v národnom tíme dalo? Rozumieš si s trénerom Ramsayom?

Dáva mi to naozaj veľa, každý deň sa snažím učiť nové veci. Takisto aj zápasy, ktoré hráme ma posúvajú dopredu, nastupujeme proti kvalitným súperom. S trénerom si rozumiem, páči sa mi jeho systém aj komunikácia. Má prirodzený rešpekt. 

Zažívame zvláštny “covid” ročník bez divákov. Čo by si hokejovým priaznivcom odkázal?

Je to náročné pre všetkých. Boli by sme samozrejme radi, keby diváci boli s nami a zas diváci by si hokej určite radi pozreli radšej z tribún ako doma pred televíziou. Bohužiaľ, situácia je aká je a musíme to zvládnuť. Touto cestou by som chcel pozdraviť priaznivcov a dúfam, že nám budú držať palce. 

Daniel Gachulinec (vpravo)
Daniel Gachulinec (vpravo) | zdroj: TASR

Máš pocit, že úroveň slovenskej extraligy ide nahor?

Podľa mňa áno, dokazuje to aj úroveň legionárov. Keď spomeniem ako príklad Detvu, mali sme v kádri troch chalanov, ktorí teraz pravidelne nastupujú v AHL. Brady Lyle dokonca podpísal kontrakt s Bostonom Bruins. To potvrdzuje to, že liga má svoju kvalitu, keďže hráč je z nej schopný prejsť do takejto súťaže a podpísať zmluvu s klubom NHL. 

Na záver skús jemnú prognózu: Uvidíme ťa na MS a zahrá si Slovensko po rokoch vo švrťfinále?

Prvá otázka nie je na mňa, ale na trénerov, uvidíme, ako sa napokon rozhodnú. A čo sa týka štvrťfinále, pevne verím, že v ňom Slovensko uvidíme.