Main Content

Pirlo neodstúpi z lavičky Juventusu, no priznáva: Mnoho veci nefunguje..

pondelok, 10. máj 2021 12:43 | Autor: TASR

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo | zdroj: TASR

Miláno 10. mája (TASR) - Priamy súboj talianskych veľkoklubov o priečky v tabuľke zaisťujúce účasť vo futbalovej Lige majstrov v budúcom ročníku sa skončil jednoznačne v prospech AC Miláno. Juventus na vlastnom trávniku zlyhal a nestačil na "rossoneri" 0:3. Klesol tak po nedeľných zápasoch 35. kola Serie A na 5. priečku o bod za Neapol a o tri práve za AC.

Milánčania sa dostali do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu, keď sa odrazená lopta po priamom kope dostala k Brahimovi Diazovi a ten si už vedel poradiť. Po zmene strán Franck Kessie najprv nepremenil penaltu, no Ante Rebič predsa len zvýšil náskok krásnou strelou spoza šestnástky v 78. minúte. Dôležitý tretí gól pridal po priamom kope hlavičkou Fikajo Tomori v 82. minúte.

"Červeno-čierni" tak nielenže vrátili súperovi prehru 1:3 zo San Sira, no majú teraz s nimi lepšiu bilanciu vzájomných zápasov, ktoré v Taliansku rozhodujú pri rovnosti bodov. "Odohrali sme skvelý zápas. Víťazstvo proti v tejto chvíli hlavnému konkurentovi v lige je veľmi dôležité. Stále nás čaká boj. Náš mladý kolektív však dnes večer ukázal, že dospieva," vyjadril po zápase spokojnosť tréner Milánčanov Stefano Pioli.

Šanca AC predstaviť sa v LM premiérovo od roku 2014 stúpla. Tentokrát nebol potrebný ani strelecký zápis Zlatana Ibrahimoviča, ktorý aj pre bolesti kolena striedal v 65. minúte. "Nie je na tom najlepšie, ale nechcel tento duel zmeškať. Má zápal v kolene, ale nemyslím si, že je to priveľmi vážne," prezradil Pioli.

Kouč Juventusu Andrea Pirlo po zápase nevedel nájsť vysvetlenie neúspechu svojho mužstva. "Ťažko sa to vysvetľuje. Do zápasu sme vstúpili celkom dobre. Potom sme sa postupne začali strácať. Ak prehráte 0:3 v takom dôležitom zápase, znamená to, že mnoho vecí nefunguje," pripustil Pirlo.

Pirlo bezprostredne po stretnutí odmietol lavičku "starej dámy" opustiť. "Nie, neodstúpim. Vzal som túto prácu s nadšením a vedomím jej zložitosti. Môžeme sa zlepšiť. Zostávajú tri zápasy a ja si budem robiť svoj džob tak dlho, ako to len bude možné."

Juventus čaká do konca ročníka Serie A meranie síl v Bologni, doma proti už istému majstrovi Interu Miláno a už v stredu zápas na ihrisku Sassuola. Milánčania budú hrať na pôde FC Turín, doma proti Cagliari a v Bergame.