Main Content

Ovečkinov návrat trval len 39 sekúnd, Rangers si nezahrajú v play-off

utorok, 4. máj 2021 06:58 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

New York 4. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers sa v tejto sezóne NHL nepredstavia v play off. V pondelkovom zápase prehrali na svojom ľade s Washingtonom 3:6 a tri stretnutia pred koncom základnej časti strácajú na postup deväť bodov.

Do zostavy Washingtonu sa po štyroch dueloch vrátil Alexander Ovečkin, no príliš dlho si nezahral, absolvoval jediné striedanie a po 39 sekundách odstúpil zo zápasu. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za Caps 17:23 minúty.

Sezóna sa po základnej časti skončí aj pre Chicago, ktoré podľahlo Caroline 2:5. Hetrikom sa blysol Sebastian Aho a potiahol Hurricanes k jedenástemu zápasu bez prehry v riadnom hracom čase za sebou.

Hráči Montrealu sa opäť priblížili k play off, keď zdolali Toronto 3:2 po predĺžení. V tabuľke Severnej divízie sú na postupovej štvrtej priečke s desaťbodovým náskokom pred Calgary, ktoré má zápas k dobru. Duel opäť rozhodol Cole Caufield a stal sa iba tretím hráčom v histórii profiligy, ktorý strelil svoje úvodné dva góly v NHL v predĺžení. V zostave Montrealu opäť chýbal zranený Tomáš Tatar.

Dallas prehral na ľade Floridy 4:5 po predĺžení. Andrej Sekera odohral za hostí 17:17 minúty a mal mínusový bod.

Ústrednou postavou duelu Edmontonu vo Vancouveri bol Connor McDavid. Kapitán Oilers strelil dva góly a pridal aj dve asistencie a pomohol hosťom k výhre 5:3. V tejto sezóne má na konte 91 bodov (31+60) a je suverénnym lídrom produktivity. Druhý je jeho spoluhráč Leon Draisaitl so 73 bodmi (24+49). Nemecký útočník si na ľade Canucks pripísal dve asistencie.

NHL - výsledky:

Buffalo - New York Islanders 4:2
Carolina - Chicago 5:2
Columbus - Nashville 3:4 pp
Florida - Dallas 5:4 pp
Montreal - Toronto 3:2 pp
New Jersey - Boston 0:3
New York Rangers - Washington 3:6
Ottawa - Winnipeg 2:1
Philadelphia - Pittsburgh 7:2
Minnesota - Vegas 6:5
St. Louis - Anaheim 3:1
Arizona - Los Angeles 2:3
Vancouver - Edmonton 3:5