Main Content

Tréner Arsenalu Arteta pred odvetou neskladá zbrane: Najlepšia možná prehra

piatok, 30. apríl 2021 12:50 | Autor: TASR

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: TASR

Villarreal 30. apríla (TASR) - Španielsky Villarreal je bližšie k postupu do finále futbalovej Európskej ligy. Vo štvrtok zvíťazil doma v prvom zápase semifinále nad londýnskym Arsenalom 2:1. Gól na ihrisku súpera však poskytuje dobrú príležitosť aj anglickému tímu.

Duel mal špecifickú príchuť pre trénera Unaiho Emeryho, ktorý pred príchodom do Villarrealu viedol práve Londýnčanov. Napriek víťazstvu však nemohol byť úplne spokojný. "Žltá ponorka" nevyužila výhodnú pozíciu, keď po góloch Manuho Triguerosa a Raula Albiola viedla 2:0 a od 57. minúty hrala navyše presilovku, keď po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko Dani Ceballos. "Veci sa vyvíjali v náš prospech a potom v náš neprospech. Pred zápasom sme vedeli, že prekonať tohto súpera bude náročnou záležitosťou a stále ňou je. Napokon sme však vyhrali, výhoda je na našej strane," zhodnotil zápas Emery podľa AFP.

Arsenal aj v desiatich dokázal zaznamenať dôležitý gól na pôde súpera, v 73. minúte premenil pokutový kop Nicolas Pepe. "Úplne to zmenilo pocit zo súboja. Je veľmi dôležité, že sme skórovali. Vieme, že sme v hre. Musíme sa zlepšiť a potom budeme mať šancu postúpiť do finále. V prvom polčase sme v mnohých momentoch neboli na ihrisku. Nepredstavovali sme hrozbu, nesnažili sa dostať do šestnástky. Po zmene strán to bolo úplne o inom." povedal tréner Arsenalu Mikel Arteta.

V 80. minúte vyrovnal sily na ihrisku Etienne Capoue a v závere mohol Pierre-Emerick Aubameyang dokonca vyrovnať, ale brankár Geronimo Rulli predviedol dôležitý zákrok. "Nechceli sme prísť a prehrať. Lenže vzhľadom na to, ako sa zápas vyvinul, musíme výsledok brať. Ak už sme mali prehrať, tak toto je pravdepodobne najlepší výsledok, aký sme mohli dosiahnuť," priznal Arteta pre BT.

Španielsky kouč Londýnčanov je pod veľkým tlakom. Arsenal je v Premier League na 10. mieste, úspech v Európskej lige je pre neho pravdepodobne jedinou príležitosťou, ako sa dostať do európskych súťaží v budúcom roku. "Ostávame pokojní. Som presvedčení, že dokážeme doma zvíťaziť a postúpiť," vyhlásil odhodlane Arteta.