Main Content

Solskjaer o Cavanim: Pozná moje pocity, chcem aby ostal

piatok, 30. apríl 2021 12:23 | Autor: Timotej Gašper

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Tréner Manchestru United sa po vysokej výhre v semifinále Európskej ligy proti AS Rím vyjadril okrem iného aj k situácii ohľadom Edinsona Cavaniho, ktorého budúcnosť na Old Trafford je stále neistá. 

Ole Gunnar Solskjaer stál ako tréner Manchestru United pri ďalšom veľkom výkone svojich zverencov. Vo štvrtok totižto na domácej pôde porazili rímske AS vysoko 6:2 a výrazne sa tak priblížili finále Európskej ligy pre sezónu 2020/21. V zápase žiaril najmä Edinson Cavani, ktorý si pripísal dva góly a aj dve asistencie. „Edinson bol excelentný. Nie je len skvelým strelcom, ale aj všeobecne útočníkom v pokutovom území. Pár šancí nepremenil, no je to typ hráča, ktorý ak dostane 3 alebo 4 šance, dokáže pridať 2 alebo 3 góly. Som s ním absolútne spokojný, v takom hráčovi vidíte tú rozdielovosť a kvalitu,“ načal slová chvály nórsky tréner v interview pre Sky Sports.

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Uruguajský rekordér prišiel do Manchestru United v lete 2020 z Parížu Saint-Germain, kde strávil sedem úspešných rokov. V novom pôsobisku podpísal dnes tridsaťštyriročný útočník ročný kontrakt s možnosťou predĺženia o ďalší rok. Rodák z mesta Salto sa ani v United nevyhol zdravotným ťažkostiam vrátane covidu, no v poslednej dobe sa jeho forma dostáva na starú známu úroveň. Skrz vylepšenia formy sa začalo aktívne špekulovať o jeho zotrvaní v United, pričom aktuálne to vyzerá veľmi reálne. 

„Pozná moje pocity. Vie, že veľmi prajem jeho zotrvanie v klube aj pre ďalšiu sezónu. Chcem aby ostal. Viem, že tento rok bol aj preňho aj pre nás náročnejší, no robím všetko pre to, aby s nami ostal aj budúci rok. Hovorili sme o tom aj spolu a povedal som mu, že pre útočníka nie je krajší pocit, ako keď skóruje na plnom Old Trafford,“ zakončil o Cavaniho budúcnosti tréner OGS.