Main Content

Chárov Washington si zabezpečil play-off, rovnako tak Pittsburgh

piatok, 30. apríl 2021 07:51 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

New York 30. apríla (TASR) - Hokejisti Pittsburghu zvíťazili vo štvrtkovom zápase NHL na ľade Washingtonu 5:4 po predĺžení. Oba tímy si zároveň zaistili účasť v play off. Pre Penguins to bude pätnásty štart vo vyraďovačke za sebou, čo je najdlhšia aktívna séria spomedzi štyroch zámorských profesionálnych súťaží NHL, MLB, NFL a NBA.

Capitals nastúpili opäť bez Alexandra Ovečkina, ktorý pre zranenie v dolnej časti tela chýbal po tretí raz za sebou. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za domácich 15:48 minúty a mal tri mínusové body. Caps pätnásť sekúnd pred koncom prehrávali o gól, ale Tom Wilson vyrovnal a poslal duel do predĺženia, v ňom rozhodol Jake Guentzel. Aj bod však stačil Washingtonu na siedmu účasť v play off za sebou a trinástu zo štrnástich sezón.

Hráči Tampy Bay dosiahli štvrtý triumf za sebou, keď doma zdolali Dallas 3:0. Brankár Andrej Vasilevskij si pripísal 20 zákrokov, pridal asistenciu, dosiahol piate čisté konto v tejto sezóne a s 30 víťazstvami je na čele tejto štatistiky v NHL. Erik Černák odohral v prvej obrannej formácii "bleskov" 22:07 minúty a mal na konte dva plusové body. Na opačnej strane Andrej Sekera absolvoval 15:38 minúty. Kým Tampa Bay má istotu play off, Dallas stráca na štvrtú priečku, ktorú okupuje Nashville, dva body. Má však zápas k dobru.

Líder kanadského bodovania Connor McDavid zostal na "sucho" v zápase s Calgary, ktoré zdolalo Edmonton 3:1. V predchádzajúcich piatich dueloch pritom nazbieral pätnásť bodov (5+10). Celkovo má na konte 84 bodov za 28 gólov a 56 asistencií. Na triumfe Flames sa dvoma zásahmi podieľal Elias Lindholm.

NHL - výsledky:

Boston - Buffalo 5:2
Carolina - Detroit 3:1
New Jersey - Philadelphia 5:3
New York Rangers - New York Islanders 0:4
Tampa Bay - Dallas 3:0
Washington - Pittsburgh 4:5 pp
Toronto - Vancouver 4:1
Chicago - Florida 3:4 pp
Minnesota - St. Louis 4:5 pp
Edmonton - Calgary 1:3

 

rr