Main Content

Maroš, ktorý získal štedrý grant z Fondu pre budúcnosť, chce aj tento rok dosahovať na terénnych prekážkových pretekoch skvelé výsledky

štvrtok, 29. apríl 2021 15:59 | Autor: Sport7 sk

Maroš Kudlík
Maroš Kudlík | zdroj: Niké

Vďaka Fondu pre budúcnosť športu získali podporu stovky skvelých mladých športovcov a športových združení. Nedávno sa do klubu odmenených pridal aj Maroš Kudlík, pretekár terénnych prekážkových behov. Maroš zároveň neustále prekonáva seba samého a aj napriek fyzickému hendikepu dokáže podávať úctyhodné športové výkony hodné obrovského rešpektu.

Maroš Kudlík sa tak ako viacerí športovci dozvedel o Fonde pre budúcnosť športu prostredníctvom sociálnych sietí. „Videl som, že sa do Fondu prihlasujú rôzni športovci, primárne deti. Tie podľa môjho názoru treba podporovať v ich športových činnostiach, pretože sú našou športovou budúcnosťou. Neváhal som však ani ja a povedal som si, že čo ak by sa náhodou vyšlo. Skutočne som dúfal,“ povedal na úvod Maroš, ktorý už odmalička inklinoval k športu a chcel sa aktívne venovať basketbalu. Jeho sen však prekazilo onkologické ochorenie, pre ktoré musel podstúpiť amputáciu nohy.

Fond pre podporu športu, Maroš Kudlík
Fond pre podporu športu, Maroš Kudlík | zdroj: Niké

Zmena vďaka kamarátovi

Maroš si po operácii dal dlhšiu pauzu od pohybových aktivít. Zmena nastala pred piatimi rokmi, kedy mu kamarát povedal o telocvični, kam chodil s ďalšími priateľmi. „Začal som sa venovať crossfitu a  posilňovaniu tela. Kamarát mi povedal o prekážkových behoch Spartan Race. Dodal, že sa ich zúčastním a hotovo. Odvtedy som ich absolvoval 33, aj v zahraničí. Okrem susedných štátov to bolo napríklad Rumunsko. Minulý rok som bol na Malorke, kde som sa snažil reprezentovať. Stále ma to baví a chcem to robiť naďalej.“

Fond pre podporu športu, Maroš Kudlík
Fond pre podporu športu, Maroš Kudlík | zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na https:/nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Fond pre podporu športu
Fond pre podporu športu | zdroj: Niké