Main Content

Poprad zabojuje o premiérový titul. Na Zvolen si trúfajú (Ohlasy z kabíny)

streda, 28. apríl 2021 13:09 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Poprad 28. apríla (TASR) - Hokejisti HK Poprad sa vo finálovej sérii Kaufland play off Tipos extraligy pokúsia získať premiérový titul v slovenskej extralige. Brankár "kamzíkov" Tomáš Vošvrda nepredpokladá defenzívny hokej, skôr divácky atraktívne dianie. "Oni chcú hrať hokej a my tiež. Nemyslím si, že sa bude "betónovať," povedal Vošvrda.

Práve hráči Popradu strelili v základnej časti najviac gólov (186) zo všetkých mužstiev. Víťaz ZČ Zvolen bol so 179 zásahmi druhý v poradí. Aj preto si Vošvrda myslí, že bude v častejšej permanencii než v nedávnych zápasoch: "Očakávam, že to bude iný hokej než trebárs v semifinále s Michalovcami. Diváci sa majú na čo tešiť. Stretnú sa dve ofenzívne mužstvá a bude to určite zaujímavé. Vo vzájomných zápasoch v základnej časti to bolo 2:2, takže aj teraz to bude "kto z koho." Prirovnal by som to k stretnutiu dvoch silných bojovníkov, v ktorom každý rešpektuje silu úderov súpera."

Po základnej časti bol medzi jej víťazom Zvolenom a tretím Popradom 8-bodový rozdiel. Popradčania nastúpili proti vyššie postavenému mužstvu aj v semifinále proti Michalovciam (2.) a veriť si budú aj na Zvolen. Jeho hráči mali po víťaznej sérii so Slovanom Bratislava (4:1 na zápasy) dlhší čas na oddych. Popradčanov do boja o titul povzbudil aj obrat v sérii s Michalovcami, v ktorej prehrávali 0:2 na zápasy. "Rozhodnú maličkosti, bude to o presilovkách a oslabeniach. Hráme podobným štýlom. Zvolen má konsolidované, kvalitné mužstvo a myslím si, že to bude kvalitná séria," povedal tréner Peter Mikula pre klubovú stránku.

Pre Poprad pôjde o tretiu finálovú účasť v klubovej histórii. Cesta za titulom im však nevyšla v roku 2006, keď podľahli Žiline a ani v roku 2011, keď nestačili na Košice. Český brankár Vošvrda by sa rád stal tým, kto dovedie Poprad k historickému úspechu: "Nikomu v Poprade sa to doteraz nepodarilo. Rozumiem, že sú určité očakávania. Celá základná časť bola pre mňa veľmi ťažká. Máme ofenzívne mužstvo a často sa v zápasoch stávalo, že na mňa išlo iba málo striel. Mám však okolo seba ľudí, ktorí mi verili a ja dúfam, že náročnú sezónu dotiahneme do želaného konca."

Vítaným osviežením finále bude návrat divákov. Síce v obmedzenom počte a za prísnych podmienok, ale predsa môže na tribúny štadiónov vo Zvolene a Poprade prísť tisícka priaznivcov. "Bude to pre nich odmena za celú sezónu. Myslím si, že ľudia budú vďační a splnia všetky možné podmienky, aby sa dostali na štadión. Už sa to priblíži bežnému stavu a verím, že v domácich zápasoch nám pomôžu," poznamenal Vošvrda. "Niekoľko mesiacov sme hrali bez divákov a zvykli sme si. Ja však ľutujem divákov za to, čo všetko musia absolvovať, aby sa dostali do hľadiska. Hlava mi to neberie," dodal tréner HK Poprad Peter Mikula. Séria bude mať pre popradského kormidelníka špeciálny náboj, keďže práve on doviedol Zvolen v roku 2013 k titulu. "Bude to zaujímavé, ale nedá sa povedať, že by som sa na to nejako špeciálne zameriaval," povedal Mikula. Okrem neho je v popradskom kádri päť hráčov so zvolenskou minulosťou - obrancovia Adam Drgoň a Petr Ulrych a útočníci Lukáš Handlovský, Miroslav Preisinger a Michael Vandas.