Main Content

Ohlasy po semifinále Real - Chelsea FC: Takto hodnotili zápas Zidane a Tuchel!

streda, 28. apríl 2021 09:42 | Autor: TASR

Zinedine Zidane, Thomas Tuchel
Zinedine Zidane, Thomas Tuchel | zdroj: YouTube

Madrid 28. apríla (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn si vybojovali v úvodnom semifinále Ligy majstrov 2020/2021 miernu výhodu do budúcotýždňovej odvety, keď v utorok na pôde Realu Madrid remizovali 1:1. Na štadióne Alfreda di Stefana mali hostia výborný začiatok a prevahu korunovali ešte pred štvrťhodinou hry zásahom amerického krídelníka Christiana Pulisica. Inkasovaný gól "biely balet" prebudil a o ďalšiu štvrťhodinku vyrovnal francúzsky útočník Karim Benzema.

Na Stamford Bridge tak bude v stredu 5. mája všetko otvorené, domácim bude stačiť na postup bezgólová remíza a rekordný európsky šampión potrebuje na účasť v Istanbule streliť určite aspoň jeden gól.

Keďže slávny Estadio Santiago Bernabeu sa rekonštruuje, hralo sa na štadióne madridského "béčka" a prvé minúty sa zdalo, že proti Londýnčanom naozaj nastúpila rezerva Realu. Hráči víťaza LM z roku 2012 boli energickejší, nebezpečnejší, koncentrovanejší. Po peknej akcii a hlavičkovom priťuknutí Pulisica v 10. minúte obrovskú šancu na päťke spálil Timo Werner, keď skvelý zákrok predviedol aj bývalý brankár Chelsea Thibaut Courtois. O štyri minúty obrancovia Realu nechali nabehnúť za svoje chrbty Pulisica, dali mu veľa času, nechali ho urobiť kľučku na brankára a bolo 0:1. Potom sa Real prebral a krásnym akrobatickým spôsobom a bombou pod brvno vyrovnal Benzema. Bol to už jeho 71. gól v LM, čím v rekordných tabuľkách na štvrtom mieste vyrovnal zápis bývalého hráča Realu Raula Gonzaleza. Lepší sú v tejto bilancii už len Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Robert Lewandowski. V hustom daždi to nemali aktéri jednoduché, v druhom polčase sa zrodilo ešte niekoľko náznakov šancí, ale skóre sa už nezmenilo. "Modrí" tak ani v šiestom vystúpení v tejto sezóne LM na ihrisku súpera neprehrali, Real natiahol sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na 18 zápasov.

Nemecký tréner hostí Thomas Tuchel bol trochu mrzutý, že stopercentná šanca Wernera zostala nevyužitá. "Po prvom polčase sme mali vyhrávať. Mohli sme streliť najmenej o jeden gól viac. Začali sme veľmi, veľmi agresívne a mali sme veľkú kvalitu. Mali sme dostatok šancí či pološancí na dosiahnutie ďalšieho gólu. Nanešťastie pre nás nám dali gól zo štandardky, inak sme veľa nemali čo brániť. Je to trochu frustrujúci výsledok, sme v polčase a dôležité bolo, že sme zostali pokojní a sebavedomí. Potom nám už klesla rýchlosť aj intenzita a bolo cítiť, že sme trošku unavení. Musíme žiť s výsledkom 1:1," citoval Tuchela oficiálny web UEFA. "Výsledok je zaslúžený. V prvom polčase sme naozaj nepodali náš najlepší výkon. Ich tlak nám spôsoboval problémy, ale potom sme sa dostali do zápasu a v druhom polčase sme boli lepší. Mali sme v pláne vysoko napádať jeden na jedného, ale keď to dobre nefunguje, potom sú veci ťažšie. Od vyrovnávajúceho gólu sme boli lepší a viac sme kontrolovali hru. Stále sme v hre o postup, do odvety pôjdeme s myšlienkou vyhrať. Celkovo sme s výsledkom spokojní," zhodnotil kouč 13-násobného európskeho šampióna Zinedine Zidane.

Kapitán hostí Cesar Azpilicueta sa vyjadril v podobnom duchu ako jeho nemecký kouč: "Začali sme skutočne dobre a v prvých 25 minútach sme skórovali, no mali sme dať ešte jeden gól. Boli sme odvážni a vedeli sme, že musíme hrať čo najlepšie. Chýbala nám potom tá finálna prihrávka a mohli sme niektoré situácie riešiť inak." Proti bývalým spoluhráčom z Londýna nastúpil v 66. minúte belgický útočník Eden Hazard: "Vždy je pekné vidieť staré tváre. Mám v Chelsea veľa kamarátov, ale som hráčom Realu a chcel som vyhrať. Mohlo to byť aj lepšie aj horšie. Máme ešte odvetu, skúsime ju vyhrať," povedal Hazard pre BT Sport.

Domácim chýbal zranený kapitán Sergio Ramos, ktorý intenzívne prežíval 450. duel Realu v LM, resp. EPM na tribúne. Pulisic sa stal len druhým Američanom, ktorý hral v semifinále LM. Prvým bol DaMarcus Beasley, ktorý v roku 2005 nastúpil v drese PSV Eindhoven proti AC Miláno. Len 22-ročný bývalý hráč Dortmundu je už najlepším americkým strelcom v LM, na konte má 5 gólov a je tiež prvým hráčom z USA, ktorý strelil gól v semifinále LM. "Bolo to skvelé zakončenie, aj výborná akcia. Christian je neuveriteľný, je stále mladý a neustále rastie. Som veľmi rád, že strelil gól, pretože je to dôležitý hráč pre tím," dodal Azpilicueta.