Main Content

Conte označil výhru Interu nad Hellasom za deväťbodovú

pondelok, 26. apríl 2021 14:08 | Autor: TASR

Antonio Conte, Milan Škriniar
Antonio Conte, Milan Škriniar | zdroj: TASR

Miláno 26. apríla (TASR) - Domáce víťazstvo futbalistov Interu Miláno v nedeľnom 33. kole Serie A nad Hellasom Verona 1:0 označil ich tréner Antonio Conte za "deväťbodové".

Inter sa po dvoch remízach vrátil na víťaznú cestu, o tesnom triumfe lídra tabuľky rozhodol gól Mattea Darmiana zo 76. minúty. Slovenský obranca Milan Škriniar odohral za domácich celý zápas.

"Nerazzurri" mieria za ziskom prvého majstrovského titulu od roku 2010, tabuľku vedú s 11-bodovým náskokom pred Atalantou Bergamo. Tá rozdrvila Bolognu 5:0 a poskočila na druhé miesto, o dva body pred dvojicu AC Miláno - Juventus Turín. AC má však k dobru ešte pondelkový zápas na pôde rímskeho Lazia.

Gól Interu opäť pripravil Maročan Achraf Hakimi, ktorý prestrčil loptu do šestnástky Darmianovi a ten šikovnou strelou po zemi obstrelil gólmana hostí. "Dnešné víťazstvo nemá cenu len troch bodov, ani šiestich. Má cenu deviatich. Sme na 95 percent na ceste za Scudettom. Ešte sme ho nezískali, ale sme blízko," citovala agentúra AFP Conteho, podľa ktorého spoločná radosť hráčov po dôležitom góle demonštrovala súdržnosť tímu. "Lopta je pre nás stále ťažšia a ťažšia. Pre mnohých hráčov je to náročné, pretože sú prvýkrát v takejto situácii, je na nich veľký tlak. Inter už dlho nič nevyhral. V niektorých fázach zápasov nehráme najlepšie, ale musíme mať stále nohu na plynovom pedáli," dodal Conte.