Main Content

Slovensko opäť zdolalo Nemecko. Tentokrát v riadnom hracom čase

nedeľa, 25. apríl 2021 18:39 | Autor: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Piešťany 25. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v nedeľu vo štvrtom zápase prípravy na MS v Rige nad Nemeckom 2:1. Víťazný gól strelil v Piešťanoch Daniil Fominych.

Tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla, v druhom prípravnom bloku absolvujú zverenci trénera Craiga Ramsayho ďalšie štyri prípravné stretnutia - dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája).

SLOVENSKO - Nemecko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 29. Kollár (Nemec, Holešinský), 48. Fominych - 39. Schmölz (Fischbuch, Ugbekile). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Stanzel, Šoltés, vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Slafkovský (SR) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

SR: Konrád - Vitaloš, Jánošík, Nemec, Grman, Kňažko, Koch, Bučko, Gachulinec - Gašpar, Buc, Liška - Mucha, Chovan, Okuliar – Faško-Rudáš, Bubela, Fominych – Slafkovský, Kollár, Holešinský

Nemecko: Pantkowski (30. Hane) - Nowak, Ugbekile, Sezemsky, Ebner, Mebus, Karrer, Huss, Rogl - Fischbuch, Braun, Schmölz - Dumont, Eder, Ehl - Pfaffengut, Blank, Uvira - Kammerer, Eisenmenger, Bassen

Prvú nebezpečnejšiu šancu si vypracovali hostia, keď sa Braunovi na chvíľu otvoril priestor a s jeho strelou z ľavého kruhu si musel poradiť Konrád. Na druhej strane preverili Pantkowského postupne Chovan, Faško-Rudáš aj Holešinský. V ďalších minútach sa hralo s minimom prerušení a puk lietal zo strany na stranu. Chýbali však šance, keďže sa oba tímy sústredili na pozornú obranu. Slováci mohli ísť do vedenia v 12. minúte, keď dostal Faško-Rudáš počas presilovky puk medzi kruhy, no strela mu až tak nesadla. Zverenci trénera Ramsayho mali k dispozícii ďalšie dve presilovky, 24 sekúnd dokonca o dvoch hráčov, ale nedokázali ich využiť.

Nemci si zahrali v početnej výhode v úvode druhého dejstva, no faulom ju pokazil Ehl a tak sa po krátkej hre štyroch na štyroch opäť dostali do výhody domáci hráči. Ani ďalšiu presilovku však nedokázali využiť. Pykať mohli v 25. minúte, no Konrádovi pomohla konštrukcia bránky. Nerozhodné skóre prelomil v 29. minúte po peknej akcii Kollár, ktorý zužitkoval krížnu prihrávku Nemca. Tréner Nemecka poslal na druhú polovicu zápasu do bránky Haneho. Hostia mohli vyrovnať v 35. minúte, keď pri skrumáži počas presilovky takmer pretlačili puk za Konráda. Podarilo sa im to až v 39. minúte, slovenský brankár stratil z dohľadu puk a Schmölz ho poslal do odkrytej strany bránky - 1:1.

V tretej tretine sa hralo opatrne a niekoľko minút chýbali šance. V 47. min ušiel domácej obrane Braun, ale jeho samostatný nájazd zneškodnil výborným výkonom Konrád. O necelú minútu neskôr udreli Slováci, keď Fominych získal puk v strednom pásme, potiahol ho do útočného, vypálil, Hanemu strela prepadla a puk sa dokĺzal za bránkovú čiaru - 2:1. Domáci hráči si v ďalších minútach strážili náskok, no v 55. minúte Slafkovský tvrdo narazil na mantinel Nowaka a okrem dvoch minút dostal aj osobný trest. Nemcom sa tak naskytla veľká šanca na vyrovnanie. Trvalo im však vyše minútu, kým sa usadili v pásme, no ani potom si nedokázali vypracovať šance. Hostia to v závere vyskúšali bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.