Main Content

VIDEO: Duda žiaril v Bundeslige. Dvomi gólmi pomohol Kolínu k dôležitým bodom

sobota, 24. apríl 2021 10:14 | Autor: TASR

Ondrej Duda (vľavo)
Ondrej Duda (vľavo) | zdroj: TASR

Kolín nad Rýnom 24. apríla (TASR) – Slovenský futbalista Ondrej Duda je po piatkovej predohrávke 31. kola nemeckej bundesligy na pôde Augsburgu (3:2) so siedmimi gólmi najlepší strelec 1. FC Kolín nad Rýnom. Ani jeho dva zásahy však nezabezpečili pokojný priebeh duelu, o záchranu bojujúci “capkovia“ sa totiž o víťazstvo triasli do poslednej minúty.

Hosťom pritom vyšiel prvý polčas na výbornú. Duda otvoril skóre duelu už v 8. minúte, keď center Ellyesa Skhiriho z ľavej strany "upratal" do šibenice exportným volejom z hranice pokutového územia. V 23. minúte pridal druhý gól Florian Kainz a o desať minút neskôr zvýšil slovenský reprezentant už na rozdiel triedy.

Hostia však prespali úvod druhého polčasu a domácim, v ktorých zostave chýbal László Bénes, sa podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. V 54. minúte najskôr na zadnej žrdi doklepol odrazenú loptu do prázdnej brány Poliak Robert Gumny a po hodine hry sa po spätnej prihrávke presadil Švajčiar Ruben Vargas. V závere mal na hlave svoj druhý gól a vyrovnanie Gumny, no Skhiri vykopol loptu z bránkovej čiary. "Máme za sebou tretí zápas v priebehu týždňa a v každom z nich sme hrali vo vysokom tempe. Hráči si siahli na dno svojich síl aj dnes a víťazstvo sme ubránili len vďaka veľkému zápalu a obrovskej dávke šťastia. Dôležité však je, že sme vyhrali," povedal pre web bundesligy tréner Kolína Friedhelm Funkel.

Jeho zverenci sú však napriek druhému víťazstvu za sebou stále na 16. mieste znamenajúcom baráž o udržanie sa. "Nemáme čas oslavovať. Nepohybujeme sa totiž v pokojnom strede tabuľky, ale bijeme sa o záchranu. S prvým polčasom som nadmieru spokojný, hrali sme veľmi pekný futbal. Z druhého dejstva sa však musíme poučiť. Nie je totiž možné, aby súper v priebehu dvadsiatich minút strelil dva góly a my sme sa museli triasť o výsledok," povedal Ondrej Duda. Kolín stráca na záchranu jeden bod, Bielefeld má však k dobru nedeľňajší duel na ihrisku Borussie Mönchengladbach. Pred sedemnástou Herthou Berlín má trojbodový náskok. Tím Petra Pekaríka je však v karanténe a má tak o tri zápasy menej ako Kolín. Augsburg je na 12. mieste.

am rr