Main Content

Projekt Superligy končí. Ruky preč dalo aj AC Miláno

streda, 21. apríl 2021 16:51 | Autor: TASR

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Miláno 21. apríla (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno opustil projekt Európskej Superligy (ESL). Stal sa už deviatym tímom spomedzi dvanástky zakladajúcich členov, ktorý z projektu odišiel.

V stredu popoludní to klub potvrdil v oficiálnom stanovisku: "Akceptovali sme pozvanie na účasť v projekte Superligy s úprimným úmyslom vytvoriť najlepšiu možnú európsku súťaž pre futbalových fanúšikov na celom svete a v najlepšom záujme klubu a našich vlastných priaznivcov. Zmena nie je vždy jednoduchá, no evolúcia je nevyhnutná pre pokrok a štruktúry európskeho futbalu sa počas dekád vyvíjali a menili. Hlasy a obavy fanúšikov na celom svete k Superlige však boli jasné a AC Miláno musí citlivo reagovať na tých, ktorí milujú tento úžasný šport. Budeme naďalej tvrdo pracovať na dosiahnutí udržateľného modelu futbalu."

Odchod z krachujúceho projektu súťaže neoznámili už len Real Madrid, FC Barcelona a Juventus Turín, no jeho predseda Andrea Agnelli už vyhlásil, že Superliga nevznikne.

Turínčania popoludní po odchode deviatich tímov vydali oficiálne stanovisko, v ktorom uviedli, že sú presvedčení o "športovej oprávnenosti Európskej Superligy", no sú si vedomí, že za súčasnej situácie je jej dokončenie v pôvodnej podobe nereálne: "Juventus si je vedomý žiadostí a ináč vyjadrených intencií niektorých klubov odstúpiť od tohto projektu, i keď neboli dokončené potrebné postupy stanovené v dohode medzi klubmi. V tomto kontexte, i keď je Juventus presvedčený o oprávnenosti športových, obchodných a právnych predpokladov projektu, veríme, že v súčasnosti sú len obmedzené možnosti na jeho dokončenie v podobe, v akej bol pôvodne koncipovaný. Juventus je naďalej odhodlaný budovať dlhodobé hodnoty pre celé futbalové hnutie."