Main Content

Super League: Môžu za to všetci zakladatelia. Kto to ale vymyslel?

utorok, 20. apríl 2021 08:40 | Autor: Jakub Vaverka

Real, United, Arsenal
Real, United, Arsenal | zdroj: S7

Renomovaný denník The Athletic menoval štvoricu klubov, ktoré môžu za to, že projekt Europa Super League nabral reálne kontúry. 

The Athletic má v športovom svete meno, toto médium prináša kvalitný obsah a nezvykne informovať o záležitostiach, ktoré nie sú pravdivé. Aktuálne aj novinári z The Athletic riešia tému menom Europa Super League.

Zakladateľmi Super League sú Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus Turín, AC Miláno a Inter Miláno. 

Avšak, The Athletic uvádza, že s pôvodnou myšlienkou prišli štyri kluby, ktorých cieľom bolo maximalizovať finančné zisky. "Konkrétne sa jedná o štvoricu Real Madrid, Manchester United, Arsenal a Liverpool," píše sa v originálnom článku.

Čo tieto kluby spája? Spomínaná anglická trojica má amerických majiteľov, u United sú to Glazerovci, v Liverpoole Henry, v Arsenale Kroenke. A Real Madrid? Je historicky dané, že Los Blancos sa projektom ako je tento nebránia, stačí si spomenúť na obrovské investície v úvode tisícročia zvané Gálacticos.