Main Content

Barcelona zaslúžene víťazom pohára. Na Camp Nou sa začína nová éra. Aká bude?

nedeľa, 18. apríl 2021 09:37 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Prvé víťazstvo novej éry. Tak oficiálny účet FC Barcelona na sociálnej sieti Instagram uviedol triumf Kataláncov v Copa del Rey. V tomto krátkom odkaze je viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Barcelona vyhrala vo finále Copa del Rey nad Athleticom Bilbao vysoko 4:0, pričom hráčom zápasu sa stal Lionel Messi, ktorý dvakrát skóroval. Výborne však hral celý tím Kataláncov, vedieť o sebe dával najmä Frenkie De Jong, darilo sa aj Antoineovi Griezmannovi či obrane na čele so skúseným Gerardom Piquém. Barca sa ukázala v silnej pozícii a kapitán Messi spolu so Sergiom Busquetsom pozdvihli nad hlavu kráľovský pohár.

Blaugranas nezažívajú jednoduchý ročník. Najprv sa riešil Messiho odchod, následne klubové dlhy či súdne procesy. K tomu problémy s prezidentom Bartomeuom, ktorého aktuálne riešia policajné zložky. Prezidentské voľby vyhral Joan Laporta a na Camp Nou začala nová éra. Preto aj tá referencia zo spomínaného príspevku.

Gerard Piqué
Gerard Piqué | zdroj: © TASR

Je to 31. Copa del Rey v histórii FCB a zároveň prvá trofej novej etapy. Aká bude? Barca má omladený tím, ktorý prežil zemetrasenie a tlak zo všetkých strán. Je na mieste si myslieť, že najbližšie roky môžu byť pozitívne, ale či to tak bude, ukáže samotný čas. Teraz to vyzerá, že z najhoršieho je Barcelona von.

Aktuálne sa musí zamerať na vyrovnaný boj o titul v La Lige a potom bude priestor na ďalšie záležitosti ako napríklad udržanie Lionela Messiho. O tom si povieme na našom webe zajtra. Dnešok je o tom, že Barca ukázala, že stále je veľkým klubom, ktorý dokáže vyhrávať trofeje. A to je zistenie, ktoré je nesmierne cenné.