Main Content

Chelsea vyslala signál, s The Blues treba rátať. (Zrejme) najlepší tím Európy padol

nedeľa, 18. apríl 2021 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Tuchel a Jorginho
Thomas Tuchel a Jorginho | zdroj: TASR

Chelsea porazila v semifinále FA Cupu Manchester City 1-0 a celému svetu dokázala, že s klubom zo Stamford Bridge treba počítať. Toto víťazstvo je veľkým výsledkom.

Chelsea nebola v semifinále najstaršej pohárovej trofeje proti Manchestru City favoritom, práve naopak, Modrí boli v pozícii klubu, ktorý môže prekvapiť. Zverenci nemeckého lodivoda Thomasa Tuchela predviedli svetový výkon, hviezdy lídra Premier League držali ďaleko od vlastnej brány, a keď už prišla nejaká šanca, brankár Kepa alebo výborne hrajúca obrana ich vyriešila.

Naopak, Chelsea bola v útoku smrtiaca. Skvelo hral Mason Mount, taktiež Timo Werner či Hakim Ziyech. Koniec koncov, Londýnčania vyhrali 1-0, ale dali napokon tri góly, len dva z nich neboli uznané pre tesný ofsajd. Nedostať gól proti Manchestru City a skórovať, to sa len tak nevidí. Predsa len, ekipa Pepa Guardiolu je jednou z najlepších, ak nie najlepšou v celej Európe.

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga | zdroj: TASR

Chelsea ešte nič nevyhrala, to je pravda, ale vyslala signál. Vyradila lídra Premier League a zahrá si finále FA Cupu proti lepšiemu z dvojice Southampton / Leicester City. Teraz už Modrí favoritom budú. Okrem toho, je to vzpruha pred bojom o TOP 4 Premier League a taktiež netreba zabúdať na to, že CFC je v semifinále Ligy majstrov, kde narazí koncom mesiaca na španielskeho giganta Real Madrid.

Thomas Tuchel v nedávnom rozhovore poprosil verejnosť, aby jeho tím hodnotila až po sezóne. Chelsea to má aktuálne výborne rozohrané a jedno je isté, do konca ročníka budeme ešte o modrom klube z Londýna viackrát počuť. Treba sa potešiť z veľkej výhry, ale ostať nohami pevne na zemi. Ako sme totiž napísali, Modrí to majú výborne rozbehnuté, ale faktom je, že ešte trofej nezískali.