Main Content

Odchod Lionela Messiho zažehnaný? Situácia sa začína vyjasňovať

pondelok, 19. apríl 2021 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Počas minulého leta futbalový svet žil tým, či Lionel Messi odíde z FC Barcelona. Mal problémy s klubovým vedením, nepáčili sa mu kroky prezidenta Bartomeua. Prešiel necelý rok a situácia je iná. 

Lionel Messi je ikona FC Barcelona a jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší futbalista celej histórie tejto hry. Veľa nehovorí, necháva za seba prehovárať výkony na ihrisku. Keď minulý rok vystúpil v rozhovore proti vtedajšiemu prezidentovi FCB Josému Mariovi Bartomeuovi, všetkým bolo jasné, že na Camp Nou je situácia kritická.

Barcelona ho nepustila preč, i keď chcel odísť. Messi napokon ostal, i keď z toho nebol nadšený. Prešla skoro celá sezóna a môžeme konštatovať, že Leo Messi nemá dôvod Barcu opustiť. Bartomeu je zosadený, ide po ňom polícia, prezidentom je po rokoch opäť populárny Joan Laporta.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Trénerom je sympatický Ronald Koeman a povráva sa, že vylúčené nie je ani to, že Barca v lete zadarmo privedie z Manchestru City Sergia Aguera, veľkého Leovho kamaráta. Messi minulý rok hovoril, že neverí projektu Blaugranas, ale triumf v Copa del Rey nad Athleticom Bilbao bol aj samotným klubom označený za začiatok novej éry.

Aktuálne to vyzerá, že súčasťou novej éry FC Barcelona by mal byť aj Lionel Messi. Barca je jeho klub, vyrástol tam a stal sa tam hráčom číslom jeden. Dnes je kapitán a hrajúca legenda. Nebudeme si klamať, bola by škoda, keby sme ho videli dohrať kariéru niekde inde. A zrejme to ani sám nechce.

Každopádne, situácia v Katalánsku sa upokojila, pomaly, ale isto sa všetko na dobré obracia a hlavným cieľom medzi sezónami pre vedenie FC Barcelona bude udržanie Lionela Messiho v klube. Teraz je to reálne.