Main Content

Veľká strata pre Česko. Na MS im nepomôže najlepší strelec KHL

piatok, 9. apríl 2021 04:44 | Autor: TASR

Česká hokejová reprezentácia
Česká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Praha 8. apríla (TASR) - Česká hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta v Rige zrejme predstaví bez útočníka Dinama Moskva Dmitrija Jaškina. Najlepší strelec základnej časti KHL má zdravotné problémy a pravdepodobne podstúpi lekárske zákroky.

"Vyzerá to tak, že Dmitrija nominovať nebudeme. Jeho zdravotný stav a celková situácia ohľadne trénovania v Moskve nie je ideálna," citoval portál hokej.cz trénera ČR Filipa Pešána. Dvadsaťosemročný krídelník zatiaľ zostáva v Rusku. "Vyzerá, že podstúpi nejaké zdravotné zákroky a nebude schopný sa k nám pripojiť. V tejto chvíli to však nie som schopný potvrdiť stopercentne."

Jaškin sa na MS zúčastnil už v rokoch 2018 a 2019. Uplynulé dve sezóny pôsobil v Diname Moskva, predtým strávil sedem rokov v zámorí, kde obliekal dresy klubov NHL St. Louis Blues a Washingtonu Capitals. V tomto ročníku KHL nastrieľal v základnej časti 38 gólov a v 59 zápasoch pridal aj 22 asistencií, v play off si pripísal osem bodov (5+3) v 10 vystúpeniach.

Česi sa na MS v Rige predstavia v A-skupine aj so Slovenskom, vzájomný zápas je na programe 1. júna. Ďalšími súpermi budú Rusi, Švajčiari, Bielorusi, Švédi, Briti a Dáni.