Main Content

Poprad vedie vo štvrťfinálovej sérii s Detvou už 0.3 na zápasy

pondelok, 5. apríl 2021 06:34 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Detva 4. apríla (TASR) - Hokejisti Popradu zvíťazili v treťom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipsport extraligy na ľade Detvy 2:1. V sérii vedú "kamzíci" už 3:0 a v pondelok môžu potvrdiť postup do semifinále. Štvrtý zápas v Detve je na programe o 15.00 h.

HC 07 Detva - HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 39. Klíma (Rymsha, Cox) - 20. Haščák (Drgoň, Livingston), 20. Mashinter (Dalhuisen, Zagrapan), Rozhodovali: Lokšík, Tvrdoň – Gegáň, Vyšný, vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše Haščák (Poprad) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 0:3/

Detva: Lazušin – Rais, King, Rymsha, Gachulinec, Lalík, F. Fekiač, Jendroľ, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Askarov, Downing, Sýkora – Žilka, Magdolen, Ľupták – Ščurko, V. Fekiač, Klíma

Poprad: Vošvrda – Drgoň, Brejčák, Višnevskij, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár – Matúš Paločko, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Handlovský – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš

Prvá tretina tretieho štvrťfinálového zápasu sa poriadne natiahla. Po jednom zo súbojov pri mantineli to nevydržalo plexisklo na štadióne v Detve a rozhodca poslal hráčov do kabín. Po úprave ľadu a výmene plexiskla sa opäť hralo a potom prišla prvá šanca. Mali ju domáci, ale Sýkora ju nepremenil. Prvú možnosť Popradu v úvodnej dvadsaťminútovke mal Skokan, ktorý po prihrávke Haščáka trafil len bočnú sieť. V závere tretiny však hostia udreli hneď dvakrát. Najskôr sa v presilovke 5 na 3 presadil Haščák a o 22 sekúnd neskôr pri dohrávanej o jedného hráča zvýšil Mashinter náskok "kamzíkov" na 2:0.

V druhej tretine chceli domáci znížiť, zvýšili bojovnosť, ale šance, ktoré si vypracovali, nedokázali premeniť. Najskôr Charbonneau trafil len hornú žŕdku po prihrávke Coxa, o niečo neskôr stroskotal na Vošvrdovi Klíma. Náskok Popradu mohol zvýšiť Haščák, ale aj Lazušin predviedol výborný zákrok. V ďalšom priebeh mali k dispozícii obe mužstvá presilové hry, ale využiť ju dokázali až v závere 2. tretiny Detvania. Rymsha nahodil puk od modrej čiary a ten pred Vošvrdom tečoval do siete Klíma.

V tretej tretine si už Poprad tesný náskok uhájil. Mohol ho najskôr zvýrazniť Haščák, ale svoju šancu nevyužil a rovnako pochodili na opačnej strane Cox a Charbonneau. V závere zápasu sa domácim naskytla ideálna možnosť na vyrovnanie, keď na trestnú lavicu išiel popradský hráč, ale obrana "kamzíkov" a pozorný Vošvrda odolali. Detva sa napokon nepresadila ani v záverečnej power play.

 

wr ny