Main Content

Trenčania sú s 1:1 spokojní, Pardavý: "Hráči správne zareagovali"

nedeľa, 4. apríl 2021 08:25 | Autor: TASR

Ján Pardavý
Ján Pardavý | zdroj: TASR

Trenčín 4. apríla (TASR) - Na výkone hokejistov HK Dukla Trenčín v 2. zápase štvrťfinále play off nebola badateľná frustrácia zo strateného náskoku 4:0 z prvého zápasu. Do druhého vstúpili koncentrovaní a tentoraz sa sami postarali o obrat, keď prehrávali 0:1 aj 1:2.

"Bolo potrebné nastaviť hlavy hráčov tak, aby priebeh a výsledok prvého zápasu nemali negatívny efekt na mužstvo," povedal tréner Ján Pardavý.

Trenčania cestovali na dva zápasy do Michaloviec s jasným cieľom: "Vyhrať aspoň jeden. To sa podarilo, takže teraz ideme spokojní domov, načerpáme sily a pripravíme sa na ďalšie zápasy. Verím, že sme sa poučili z prvého duelu. Do druhého sme išli s cieľom spraviť všetko pre to, aby sme vyrovnali sériu. Podarilo sa," skonštatoval kapitán "vojakov" Tomáš Starosta.

Aj podľa útočníka Olivera Okuliara bolo dôležité nemyslieť na neúspech z prvého zápasu: "Myslím si, že my môžeme byť viac spokojní, pretože sme súperovi uchmatli bod. Po prvom zápase sme si hovorili, že naň treba zabudnúť. To sme aj splnili a predviedli sme vynikajúci výkon." Tréneri trenčianskeho tímu sa na predzápasovom mítingu snažili vrátiť hráčom víťazné nastavenie a najmä odbúrať frustráciu z prehajdákaného náskoku.

"Urobili sme hrubú čiaru za tým, čo sa stalo. Bola to pre nás nová skúsenosť, ktorú už nechce nikto z nás zažiť. Obraty sa však v hokeji stávajú, ale dôležité bolo, že naše mužstvo zareagovalo veľmi dobre," pochvaľoval si Pardavý.

V štyroch vzájomných stretnutiach základnej časti mali vždy navrch Michalovce (3:2, 2:1, 2:1 sn, 2:0). Trenčania druhým štvrťfinálovým zápasom potvrdili, že play off často prináša iné výsledky než dlhodobá časť. "Základná časť je jedna vec, ale play off je úplne iná súťaž. Už teraz vieme, že sa bude hrať aj 5. zápas a pokojne sa môže stať, že sa séria natiahne na 7 zápasov," poznamenal Starosta. V dvoch zápasoch v Michalovciach padlo celkovo až 15 gólov, čo je v ostrom kontraste so zápasmi základnej časti. "Pre mňa je to prekvapujúce. Očakávali sme, že budú pokračovať tesné výsledky s nízkym počtom gólov. Teraz v dvoch zápasoch padlo viac gólov. My sme, samozrejme, spokojní s našou produktivitou," povedal tréner Pardavý.

V play off pribúdajú aj emócie a tie nechýbali ani v druhom štvrťfinále. Vzplanuli najmä v 3. tretine, keď došlo k potýčke Marka Louisa a Tomáša Bokroša. Keď "kohútov" rozdelili rozhodcovia, nasledovala slovná a takmer aj fyzická potýčka trénerov tímov. "Myslím si, že je to zbytočné, ale zbytočný bol aj zákrok Louisa na Bokroša. Potom prišlo k nejakej komunikácii medzi trénermi. Ono sa to niekedy deje, je to play off, je to boj. Ale neeskalovalo to do nejakej bitky. Verím však, že tieto veci budú v zápise," povedal Pardavý.

Kormidelníka "vojakov" prekvapila aj situácia z 3. minúty. V nej domáci útočník Jakub Suja zaľahol puk v bránkovisku michalovského tímu. V trestnom strieľaní, ktoré má v takomto prípade podľa pravidiel nastať, sa lišiackym gólom prezentoval Marek Valach. Arbitrom však musel pravidlá pripomenúť kapitán Tomáš Starosta tlmočiac názor trénera Trenčína. "Dnes sme museli rozhodcom našepkávať, čo treba robiť pri zaľahnutom puku v bránkovisku. To je pre mňa smutné zistenie. Nemalo by sa to stávať," poznamenal Ján Pardavý.